Стадион Пловдив освен, че е най-големият стадион в България, може

...
Стадион Пловдив освен, че е най-големият стадион в България, може
Коментари Харесай

30 години безхаберие доведоха най-големия стадион в България Пловдив до пълна разруха

Стадион " Пловдив " с изключение на, че е най-големият стадион в България, може би е и най-голямата болежка на спортните хора в града. Съоръжението не просто тъне забравено съсипия, само че и стартира да потъва. Буквално. Една от трибуните на неповторимото спортно оборудване пропадна в резултат на годините безхаберие.
20  Окаяното положение на стадион
Съоръжението е не просто неподдържано, само че и рисково. Стадион " Пловдив " наподобява като сцена извадена от постапокалиптичен филм отдаден на събития след световна злополука. Порасналите в трибуните треви и шубраци са най-малкият проблем.  Пропадаща естрада, висящи ламарини и железа от таваните, наблъскани столове и седалки в полусрутени пространства, както и паднала в по огромната си част козирка - това е в най-общ смисъл обстановката, на която се натъкна екип на Sportal.bg.
 Лошо! Пропадна естрада на стадион Лошо! Пропадна естрада на стадион " Пловдив "
Към днешна дата третодивизионния Спартак (Пловдив) организира домакинските си мачове на стадиона, защото " Тодор Диев " е в ремонт. В даден миг даже четирите пловдивски тима са домакинствали на оборудването за мачове от евротурнирите и някои по забавни градски дербита. На този стадион Ивет Лалова става най-бързата бяла жена, като през 2004 пробягва 100 м за 10.77 секунди. Извън спорта Стадион " Пловдив " приюти и концерт на световноизвестната рок тайфа Металика през 1999 година.

Ситуацията продължава към този момент над 30 години. За последно ремонт е юридически през далечната 1991 година, само че заради липса на финансиране е спрян и в никакъв случай повече не бе възобновен. Съоръжението с потенциал от 55 000 фенове има сложени и постаменти за осветяване, които за жалост в никакъв случай не са влизали в приложимост. За страдание на спортните хора казусът със стадион " Пловдив " все още наподобява нерешим. Щетите по него наподобяват толкоз тежки, че е невероятно да се приказва за ремонт, а финансиране за сриване и изграждане на чисто ново оборудване просто няма. Така стадион " Пловдив " ще продължи да стои в това рисково за хората положение, като единствената вяра е да не се случи някой тежък случай.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР