Стадион Пловдив, чийто строеж е замразен вече 28 години, отново

...
Стадион Пловдив, чийто строеж е замразен вече 28 години, отново
Коментари Харесай

Търсят концесионер за стадион Пловдив

Стадион " Пловдив ", чийто градеж е замразен към този момент 28 години, още веднъж е умишлен за концесия. Комплексът с повърхност 68 636 кв. метра е включен в програмата за ръководство на общинските спортни парцели за тази година, която занапред ще се разисква в локалния парламент.

Градската администрация към този момент няколко години чака частен вложител, който да довърши стадиона. Концесията се провали през 2007 година, когато беше определена компания, само че контракт не се подписа. Администрацията обаче не се отхвърля да реновира комплекса. По гледище на съветниците от Патриотичен фронт и най-много на някогашния кмет, в този момент народен представител - Славчо Атанасов, локалният парламент гласоподава през предходната година решение за планиране и строителни действия. В края на 2017-а беше подписан контракт с създателя на плана арх. Валентин Маринов за подготовката на планово задание. След това ще се актуализира остарелия план, също от арх. Маринов.

Първите 600 000 лв. за планиране и старта на ремонта са планувани в бюджета за 2018 година Засега не може да се каже какъв брой ще бъде цялата стойност на реконструкцията на стадион " Пловдив ". Според сметките на арх. Валентин Маринов от преди три години нужната сума е към 20 млн. лв..

Стадион " Локомотив " също се предлага на концесия. Инвеститор за поредна година се чака и за подготвителната база по гребане с повърхност 10 дка, хангари и здания. Неугледният и безстопанствен до лимит стадион " Тодор Диев " /Спартак/ се дава чартърен. Общината търси наемател също по този начин за зала " Дунав " и базата на бул. " Копривщица " 59 и " Никола Вапцаров " 1. Под наем се оферират търговски площи с повърхност 273 кв. метра на " Колодрума ".

Само спортните организации и клубове, които дават отговор на условията на Закона за физическото образование и спорт и имат лиценз, могат да употребяват чартърен общинската база. За концесии това предписание не важи, само че в контракта категорично се загатва, че спортната активност би трябвало да бъде непокътната за целия период.
тагове концесия стадион пловдив
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР