Стадион "Младост" в Хасково да бъде даден за безвъзмездно ползване

...
Стадион "Младост" в Хасково да бъде даден за безвъзмездно ползване
Коментари Харесай

БФС иска да инвестира над половин милион в стадион Младост

Стадион "Младост " в Хасково да бъде даден за безплатно прилагане на Българския футболен съюз за период от 20 години. Това предлага кметът на общината Станислав Дечев в отчет до локалния Общински съвет, оповестиха от общината. Предложението би трябвало да бъде гласувано в сесия на 25 юни.

В докладната се показва, че става дума за футболния терен на стадиона с повърхност над 20 декара, който е оценен на 1,120 млн. лв.. През април в общината е постъпило заявление от БФС с готовност да стопанисва спортното оборудване, а това заявление е останало само от всички претенденти в регламентирания период.

Футболната централа е планувала реализирането на инвестиция върху обекта - реновиране на открития терен с антиударна поставка, доставка и монтаж на изкуствена трева и осъществяване на съпътстващите за това разноски, като общият размер на инвестицията е 561 194 лв. с Данък добавена стойност. Средствата за осъществяването са обезпечени по стратегия Наttrick V на УЕФА, издание 2020 година, а самото възобновяване ще бъде осъществено за период до 6 месеца, са проектите на футболната централа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР