Стадион „Лазур в Бургас се разпродава на парче. Това стана

...
Стадион „Лазур в Бургас се разпродава на парче. Това стана
Коментари Харесай

Ще изчезне ли това прекрасно съоръжение? Започна разпродажбата на стадион Лазур

Стадион „ Лазур " в Бургас се разпродава на парче. Това стана ясно от съобщение на частен съ­дебен реализатор, който е извадил на търг фен-шопа и заведението в спортния комплекс, оповестява " Труд ". Те са благосъстоятелност на друже­ството „ Спортс Пролъртис Мениджмънт " АД на Митко Събев и се разпродават поради задължения към ВиК. Наддаването за имоти­те стартира от 54 хиляди лева за феншопа и 23 350 лева за заведението.

От 30 юли до 30 август кандидат-ку­пувачите ще могат да прегледат двата парцела, които са първите обяве­ни за обмен. Няма публична информация какви задълже­ния и към кои е натрупа­ло сдружението на Събев, само че осведомени твърд­ят, че ще има нови търго­ве.

Продажбата на двата парцела удостоверява слу­ховете от половин годи­на, които витаят в Бур­гас, че стадионът в едно­именния бургаски ком­плекс ще бъде разгласен за обмен или ще бъде за­строен. По неофициална ин­формация Митко Събев бил подготвен да се раздели със спортния комплекс против 9 млн. лева и общи­ната била осведомена с та­зи оферта.

Идеята била да изкупи оборудването евтино, с цел да раз­вие локалния футбол, който поради високите наеми на тревата рита по селските стадиони към града. Преди три месеца из­лезе и предложение от „ Обединени патриоти " общината да деактува като обществена общинска благосъстоятелност 14 дка от стадиона, които били нейни, само че до момента за тях „ Спортс Пропърти ме­ниджмънт " не е плащало никакъв наем.

Идеята бе общината да си ги върне или да изиска обезщетение от 1 ми­лион за пропуснати по­лзи, само че докладната не бе призната от болшинството в локалния парламент. Засега от общината не са излезли с публично мнение за стадион „ Лазур " като се изключи обособени мнения от длъжностни лица, че парцелът няма да се за­строява с жилищни коо­перации. Спортният комплекс в Бургас е един от дребното в България, лицензирани от УЕФА да се играят мачове от предварител­ните кръгове на Лига Европа, напомнят спортни деятели. Той бе издигнат от Христо Порточанов по време на славните години на „ Нафтекс ", а по-късно потъ­на в акционерните дру­жества на Митко Събев.

Отчайващо е и поло­жението на другия ста­дион в Бургас - „ Черно­морец ", който също е част от разнообразни апортни вноски. От игрищата, направени за трениров­ка от страната и БФС за европейското единствено преди 2 години, към този момент ня­ма и диря. Бурените са големи. И двата бургаски отбо­ра няма да играят в града през идващия сезон. Втородивизионният „ Нефтохимик " ще бъде в Горно Езерово, а аматьорският „ Черно­морец " също ще използ­ва някой от селските те­рени към града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР