Стадион Христо Ботев в Пловдив трябва да бъде въведен в

...
Стадион Христо Ботев в Пловдив трябва да бъде въведен в
Коментари Харесай

Ботев се завръща в дома си до началото на 2023 г.

Стадион " Христо Ботев " в Пловдив би трябвало да бъде въведен в употреба и да получи лиценз за мачове от Първа лига най-късно до началото на януари 2023 година

Това оповестиха от компанията " ПИМК " - строител на оборудването, като показаха твърдо разбиране, че за старта на пролетния дял от шампионата " Ботев " ще може да домакинства на " Колежа ", написа Българска телеграфна агенция.

Строителят посочи, че към днешна дата всички действия, свързани с грубия градеж на оборудването, са завършени, а довършителните работи навътре в стадиона - на 60 %.

Хидрозиолациионните покрития на трибуните на браншове „ А “, „ Б “ и „ В “ са изпълнени. До края на месец септември ще бъде завършен и бранш „ Г “ и ще се слагат всички външни и вътрешни дограми.

Фасадата на стадион " Христо Ботев " ще бъде подготвена през октомври, след което ще стартира еволюционен монтаж на стоманената козирка, която пък би трябвало да бъде изцяло приключена през март 2023 година. Това ще стане допустимо с отпуснатите 12 милиона лв. от Община Пловдив.

Държавата отпусна пари за стадиона по време на последното към този момент правителство на Бойко Борисов. След това на няколко пъти Община Пловдив помагаше с спомагателни средства.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР