Стадион „Арена Национала“ е многофункционален стадион в Букурещ, Румъния. Той

...
Стадион „Арена Национала“ е многофункционален стадион в Букурещ, Румъния. Той
Коментари Харесай

Стадион Арена Национала, Букурещ, Румъния

Стадион „ Арена Национала “ е многофункционален стадион в Букурещ, Румъния. Той приема мачовете на Стяуа Букурещ, румънския народен тим и финалите за Купата и Суперкупата на Румъния.

Съоръжението е издигнато на мястото на някогашния Национален стадион, който е съборен при започване на 2008 година. Почти 4 години по-късно, на 6 септември 2011 година, новият стадион е публично открит с квалификационен мач сред Румъния и Франция пред 49 хиляди фенове.

Стадионът може да се похвали с 3, 600 места във ВИП ложата, 126 журналистически места (чиито брой може да бъде повишен до 548), 360 тоалетни и общо 2100 паркоместа. Покривът на „ Арена Национала “ е преносим, като може да се отвори или затвори в границите на 15 минути.

Капацитетът е 55 634 места, а най-вече аудитория събира квалификационният дуел за Мондиал 2014 сред Румъния и Холандия, на който участват тъкмо 53, 329 фенове.

През 2012 година бижуто бе хазаин на финала на Лига Европа сред испанските Атлетико Мадрид и Атлетик Билбао, следен онлайн от над 52 хиляди. Освен спортни мероприятия, стадионът посреща и концерти на международни музикални звезди.

Модерното оборудване е от категория 4 звезди на УЕФА и е измежду деветте основни точки, на които ще се проведат срещите от UEFA EURO 2020.

„ Арена Национала “ ще одобри общо четири дуела – три мача от група С, както и един от осминафиналите на конкуренцията.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР