Стадион Ал Баит се на намира на около 35 км

...
Стадион Ал Баит се на намира на около 35 км
Коментари Харесай

Катар 2022: Стадион „Ал Баит”

Стадион „ Ал Баит ” се на намира на към 35 км от Доха. Съоръжението ще одобри цели девет дуела от Мондиал 2022, като включително и мача на откриването сред домакините от Катар и Еквадор на 20 ноември.

„ Ал Баит ” е вторият по величина стадион в Катар с потенциал от 60 000 места. Разполага с преносим покрив, който обгръща всички седящи места на оборудването.

Архитектурата на стадиона е въодушевена от обичайните номадски нации в Катар и най-много техните палатки. Покривът на оборудването прилича точно тях.

Стадионът също разполага с няколко първокласни жилището и стаи с балкони с аспект към терена.

След края на шампионата в Катар, потенциалът на оборудването ще бъде понижен съвсем на половина, като ще бъдат отстранени местата от горния етаж на стадиона. Седалките ще бъдат дарени на други страни или ще намерят място в инфраструктурата, която би трябвало да се построи за Азиатските игри през 2030 година.

На мястото на освободените места на стадиона ще бъде открит първокласен петзвезден хотел, както и търговски център.

„ Ал Баит ” бе публично открит на 30 ноември 2021 година с мача от Арабската купа сред Катар и Бахрейн. Двубоят бе посетен от самия емир на Катар, както и президента на ФИФА Джани ИНфантино и редица държавни глави.

Освен мача на откриването сред Катар и Еквадор, стадионът също ще одобри дуелите Мароко – Хърватия, Англия – Съединени американски щати, Испания – Германия, Нидерландия – Катар, Коста Рика – Германия, както един 1/8-финал, един четвъртфинал и един от полуфиналите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР