Стачна готовност до края на месеца за медицинските сестри в

...
Стачна готовност до края на месеца за медицинските сестри в
Коментари Харесай

Крахът на здравеопазването е близо, предупреждават медици

Стачна подготвеност до края на месеца за медицинските сестри в Сливен.

Чувстваме се излъгани и по-бедни, разгласи пред Нова телевизия сестра Надежда. Тя сподели фиша със заплата си - получила е 40 лв. за 40 часа нощен труд.

Чувстваме се като втора употреба, усещаме се излъгани за следващ път, показа и нейна колежка от детското поделение.

Заради ниското възнаграждение сестрите работят и на второ работно място. Те са подготвени за ефикасни протестни дейности и са безапелационни, че ще се борят до край.

Професор Коста Костов, републикански съветник по пулмология, уточни, че сестрите заслужават цялостна поддръжка и настояванията им са обективни. Трагикомично е това, което слушам, показа той. Бягство от отговорност са дейностите на властта по мнението му.

Държавата пуска едни пари, които потъват в лечебните заведения, без изясненост дали ще стигнат до медицинските сестри съгласно него. Тупа се топката, счита Костов. Повечето министри на опазването на здравето нямат смелостта да кажат проблемите. Министър Кирил Ананиев не е безапелационен в това, което прави, не виждам базисни промени, акцентира той. По думите му нужна е смяна. Близкият провал напълно не е надалеч, посочи Костов. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР