Стачкуващите хотелски работници подават жалба за предполагаемо насилие на пикет

...
Стачкуващите хотелиерски работници в Южна Калифорния подадоха жалба в понеделник
Коментари Харесай

Стачкуващите хотелиерски работници в Южна Калифорния подадоха жалба в понеделник до Националния съвет по трудови отношения, твърдейки, че хотелите „извършват и/или толерират насилие“ след сбиване на пикет, обяви техният синдикат.

Градските работници в Лос Анджелис провеждат митинг пред сградата на кметството по време на еднодневна протестна стачка в знак на протест срещу трудовите преговори в Лос Анджелис, Калифорния, САЩ, 8 август 2023 г. Градските работници в Лос Анджелис провеждат митинг пред сградата на кметството по време на еднодневна стачка в знак на протест срещу трудовите преговори в Лос Анджелис, Калифорния, САЩ, 8 август 2023 г. Майк Блейк/Ройтерс

Видео, споделено от Unite Here 11 – синдикат, представляващ миячи на чинии, обслужващи лица, пиколо и други – показва смущение на колона пред хотел в Санта Моника в събота. Видеото показва как хора в костюми се бият с пикетчии, но не е ясно кои са хората в костюми или какво се е случило преди видеото да започне.

Присъстваха служители от полицейското управление на Санта Моника, но CNN не успя да определи дали е подаден сигнал.

Unite Here 11 казаха, че са подали жалба за този и други „грозни епизоди на насилие на колони в хотели, където работниците стачкуват“.

CNN поиска коментар от хотел Fairmont Miramar където се случи заснетият на видео инцидент, както и Групата за колективно договаряне, която представлява повечето хотели, в които работят синдикализирани работници.

Но Пийт Хилън, говорител на Калифорнийската хотелска и квартирна асоциация, каза, че работниците участват във „все по-агресивни действия“, докато са на пикетите, и обвини представителите на синдикатите, че ритат през предпазните бариери.

„Представителите на профсъюзите пускат сирени и аларми в нередни часове, което не само нарушава спокойствието и съседните жители, но също така създава риск за безопасността“, каза Хилан.

Откакто обявиха стачка в началото на юли, хотелските работници периодично демонстрираха пред много различни хотели в Южна Калифорния на фона на искания за повишени заплати и по-добри придобивки.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР