Стачките и протестите срещу пенсионната реформа във Франция достигнаха нови

...
Стачките и протестите срещу пенсионната реформа във Франция достигнаха нови
Коментари Харесай

Полицията използва сълзотворен газ срещу протестиращите във Франция

Стачките и митингите против пенсионната промяна във Франция доближиха нови равнище на активност, откакто съперници на държавното управление блокираха железопътни гари, пътища и част от интернационалното летище " Шарл дьо Гол " в Париж,съобщава Българска телеграфна агенция.

Полицията в столицата употребява сълзотворен газ против стачкуващите и извърши арести. В други градове, измежду които Бордо, Нант и Рен, също имаше многолюдни митинги, съпроводени напрегнато.

Над 80 стачкуващи са били задържани, а 123 жандармеристи и служители на реда са били ранени, заяви вътрешният министър Жералд Дарманен, представен от Франс прес.

По данни на вътрешното министерство 1,9 милиона индивида са излезли да стачкуват в страната. Според Общата конфедерация на труда броят на участниците в митингите е бил 3,5 милиона. Около 12 000 служители на реда са били изпратени да се грижат за реда по време на демонстрациите.

Стачките и митингите бяха най-вече мирни седмици наред, само че в последните дни имаше увеличение на насилието при спонтанните демонстрации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР