Стачката в лондонското метро през 2014 г. даде урок за

...
Стачката в лондонското метро през 2014 г. даде урок за
Коментари Харесай

Covid-19 подтиква бизнеса към промени, които може да бъдат полезни

Стачката в лондонското метро през 2014 година даде урок за резистентност и акомодация на теоретиците по ръководство. Тъй като стачката затвори единствено някои линии на метрото, недоволните лондончани бяха принудени да премислят своя маршрут до работа и назад. Изследователи от Оскфордския и Кеймбриджския университет след това откриха, че към 5% от пасажерите са траяли да се придържат към новите си направления даже откакто метрото възобнови естествената си работа. Дългосрочните стопански изгоди за един на всеки 20 пасажери, възприели нови и по-добри способи за напредване, се оказват по-големи, в сравнение с краткосрочните загуби от спирането, написа онлайн изданието на английското сп. " Икономист ".

Глобалната зараза на Covid-19 съставлява надалеч по-голямо предизвикателство за корпоративния свят, в сравнение с транспортна стачка. Предупрежденията за облагите се популяризират съвсем толкоз бързо, колкото и заболяването. Според оценки на анализатори от банка Goldman Sachs, растежът на приходите за фирмите от показателя S&P 500 може да спре. Потребителите харчат малко, в случай че се изключат покупките на хигиенични кърпички, маски за лице и сапун. За две седмици страховете от пандемия заличиха към 7 трилиона $ пазарна стойност на фирмите по света.

След като опасността отмине, някои от тях ще се върнат на автопилот, само че за други спирането ще има нескончаем резултат и ще форсира трендовете в бизнес организацията, които към този момент са били подхванати. Две са изключително значими, отбелязва " Икономист ".

Следващите няколко месеца ще бъдат великански опит за това до каква степен новите технологии могат да разрешат сполучливо и в всеобщ мащаб отдалечената работа на чиновниците , което ще форсира преосмислянето на организацията в офисите. А за компаниите, които към този момент са обезпокоени от спиранията във веригата на доставките поради комерсиалната война, вирусът дава още една причина за пренастройката им.

Когато става дума за чиновниците, фирмите би трябвало да си зададат въпроса дали да им разрешат да пътуват, да вземат участие в конференции или даже да идват в офиса. И в трите случая отговорът от ден на ден е " не ". Много огромни компании, в това число Amazon и JPMorgan Chase, не разрешиха пътувания, които не са значими. Авиокомпаниите и хотелите регистрират внезапен спад на резервациите. Според австралийската компания за образуване на бизнес пътувания Corporate Travel Management, това ще продължи най-малко шест месеца.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР