Стачка в театъра готвят аверите на Калин Врачански, с когото

...
Стачка в театъра готвят аверите на Калин Врачански, с когото
Коментари Харесай

Авери на Врачански вдигат стачка в театъра

Стачка в театъра готвят приятелите на Калин Врачански, с който играят дружно в спектакъла " Портретът на Дориан Грей " в благоевградската драма, оповестиха самите те в кърваво писмо до министъра на културата Боил Банов, разбра HotArena.

Поводът е връщането на остарелия шеф Александър Галперин, до момента в който трупата желае да продължи да работи с сегашния Маргарита Мачева. На трета инстанция Върховен касационен съд анулира уволнението на някогашния шеф и го възвърне на работа. Освен това държавна такса " Никола Й. Вапцаров " Благоевград е наказан да заплати 1200 лева на Галперин поради противозаконното уволняване. То е прието за такова на три инстанции. 

Според съда липсват доказателства за нарушаванията, за които Галперин е уволнен дисциплинарно, като не се потвърждава, че неведнъж е нарушавал трудовата дисциплинираност. В отговор на свиканото на 24 февруари заседание на колектива на театъра, на което участваха 40 актьори и чиновници, с 37 гласа " За " и 3 въздържали се, беше взето решение краткотрайно изпълняващата длъжността Маргарита Мачева да бъде оставена на служба. 

В писмото, изпратено до министър Банов, събранието уточни, че от февруари 2013 до през днешния ден театърът е бил под управлението на седем шефове. Тези чести промени са довели до неприятни финансови резултати и нарушение на работната атмосфера. С назначението на Мачева креативните и финансовите индикатори на театъра доста са се подобрили, написа Телеграф. Значително се е повишила и посещаемостта и закупуването на билети. 

Новите заглавия за 2019 са 8, колективът участваше в редоца национални фестивали, както и в интернационалния сценичен фестивал и донесоха редица награди, а повече от половината от отговорностите на театъра са погасени. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР