Стачка на наземния персонал на Луфтханза“ днес е причина за

...
Стачка на наземния персонал на Луфтханза“ днес е причина за
Коментари Харесай

Стачка отмени близо 1000 полета на „Луфтханза“

Стачка на наземния личен състав на „ Луфтханза “ през днешния ден е причина за анулация на множеството полети от и до Германия.

Стачката ще продължи 27 часа, като наранени са летищата във Франкфурт, Мюнхен, Хамбург, Берлин и Дюселдорф. Като защитна мярка самолетната компания е отменила сред 80 и 90 % от плануваните за сряда към хиляда полета.

Първите полети бяха анулирани още във вторник вечерта. По данни на самолетната компания повече от 100 000 пасажери е трябвало да пренасрочат полетите си. На останалите летища в Германия бяха анулирани връзките от и до Франкфурт и Мюнхен.

Пътниците на анулираните полети не би трябвало да идват на летището при никакви условия, предизвестиха от „ Луфтханза “. Там те не могат да чакат помощ. „ Поради стачката гишетата за презаверка на резервации за жалост не са заети “, се показва на уеб страницата на самолетната компания. Безплатни благоприятни условия за презаверка на резервации има на lufthansa.com, в приложението за клиенти и в центъра за обслужване.

Предвижда се стачката да завърши в четвъртък в 7,10 ч „ Луфтханза “ разкритикува стачните дейности като „ изцяло неразбираеми във връзка с тяхната дълготрайност и обсег “. Стачкуващите упорстват за нарастване на заплатите с 12,5 %, само че минимум с 500 евро на месец за интервал от дванадесет месеца. Освен това би трябвало да има типов за цялата група бонус за компенсиране на инфлацията в размер на 3000 евро.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР