Стабилността на политическата система в момента е съдбоносна. Това заяви

...
Стабилността на политическата система в момента е съдбоносна. Това заяви
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Никой не е велик. Ахмед Доган - също!

Стабилността на политическата система сега е съдбоносна. Това съобщи пред БНР Татяна Дончева, водач на " Движение 21 ", което е част от новата лява коалиция " Българска социалистическа партия – Обединена левица ".

" Лявото беше задоволително фрагментирано, както и дясното, както и Народното събрание. Трябва да има развой на уедряване на политическото пространство ".

Лявото и дясното са най-сигурните репери за обединяване, уточни още тя.

Дончева означи, че използването на извънсистемни партии в последните 3-4 години не е удачна, както и че разпокъсаният парламент ражда непрекъснато политическа неустойчивост.

" Има доста хора, които са ляво насочени, само че поради фрагментацията в ляво не вървят да гласоподават и не се усещат политически показани.

Младите хора желаят реализация. Те желаят да влязат във групировка, която ще бъде значима. Ние си поставихме за цел да реализираме това обединяване. Вкарването на Българска социалистическа партия е доста основно, само че неуреденият лидерски въпрос усложнява стабилизирането на структурата ".

Има прекомерно малко време сред предходните и новите избори, с цел да се вършат огромни организационни извършения, изясни обаче Дончева в предаването " 12+3 ".

Тя се върна към годините от началото на прехода, " когато единствено в България остана партия от социалистическия интервал ".

" Имаше години, когато Българска социалистическа партия беше мачкана, с цел да бъде унищожена. Когато това не се оказа удачно, тя беше призната. Сега е втори или трети стадий на смачкването на огромния сегмент, с цел да може да се разчисти терена за групировка, която ще бъде кръстена лява, само че ще бъде построена по " Сорос облик " - с други погледи към малцинствата, към интернационалните сътрудниците.

Знам какъв напън претърпя " Левицата " в тези две-три минали години – от посолства, от интернационалните фондации и всевъзможни душеприказчици, които изясняват, че " Левицата " не са верните хора, че верните би трябвало да са чисти нови и да изповядват други възгледи. Но в лявото обединяване има задоволително обединения, които изповядват обичайни български полезности и ще са по - адаптивни на национална почва ".

Листите би трябвало да се създадат по този начин, че да дърпат гласоподаватели, акцентира Дончева.
" А не някой да си мисли, че като го е излъчило на Българска социалистическа партия не знам кое управително тяло, той към този момент е абониран за мандата. Лявото обединяване е причина за повишение на резултата, само че то няма автоматизирано да докара до увеличение на мандатите. Гаранцията са хората – когато бъдат излъчени нови лица, само че одобрени в специалността ".

Проблемът на Българска социалистическа партия стартира от Станишев, сподели Татяна Дончева.
" От комплексите му и задушаването на всевъзможен лидерски капацитет в партията. Това, което Корнелия Нинова жъне, е посято от Сергей Станишев. Най-тежкото нещо, което той направи, е връзването с Цветан Василев и Пеевски. И до момента не сме решили тези зависимости. Това ново обединяване ще би трябвало мисли за рисковете ".

Тя уточни, че " старите муцини " са в новото ляво обединяване, " само че няма да се натрапват ".
" Изградили сме съществени хора в " Левицата ".

Тя разяснява процесите в Движение за права и свободи.
" Движение за права и свободи е блокирана. Пеевски опита да превземе партията. Другите му се опълчиха, само че съпредседателството докара до сегашните проблеми. Никой не е популярен. Ахмед Доган - също! "

Дончева уточни и главните цели на новото ляво обединяване.
" Стабилизиране на българската политическа система, подсилване на страната и възстановяване на виталното ниво, повишение на приходите, превъзмогване на неравенствата ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР