Стабилността на Балканите е в пряка зависимост от скоростта на

...
Стабилността на Балканите е в пряка зависимост от скоростта на
Коментари Харесай

Управляващите да настояват Шенген и еврозоната да влязат в дневния ред на ЕС

Стабилността на Балканите е в директна взаимозависимост от скоростта на протичане на процесите на присъединение на страните от Западните Балкани, а също и продължение и усилване на разговора Европейски съюз - Турция. Това съобщи в пленарната зала ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в декларация за началото на новата парламентарна сесия.

"Не си представяме, че може да бъде реализирано трайно стабилизиране на Балканския район без включването на Република Турция, най-голямата и мощна в икономическо и военно отношение страна в района, в общоевропейските процеси, колкото и мъчно да наподобява това към този миг ", уточни Карадайъ, представен от Българска телеграфна агенция.

В Движение за права и свободи осъзнаваме какъв брой е значимо за България да осъществим със наличие ролята на ръководител на Съвета на Европейски Съюз, да покажем на нашите европейски сътрудници гостолюбие, учредителен и управнически капацитет и дейна роля при решаването на общоевропейските проблеми, и още - диалогичност и умеене за задаване на посока, воля за нужните промени в Европейски Съюз и решение за това, уточни Карадайъ. Според него е значимо също България да упорства в дневния ред на европейските институции да влязат и значимите за страната ни тематики - участието в Шенген, присъединение към Еврозоната, както и тематиката за мястото на страните от Западните Балкани в Европейски Съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР