Стабилно е състоянието на майките и децата, които бяха освободени

...
Стабилно е състоянието на майките и децата, които бяха освободени
Коментари Харесай

Освободените от Хамас заложници са в стабилно състояние

Стабилно е положението на майките и децата, които бяха освободени от Хамас в неделя, оповестиха от детския медицински център " Шнайдер " в израелския град Петах Тиква.Там са признати за проучвания 11 души, други шест са настанени в още 4 медицински центъра. В третата група от 17 освободени заложници е и 4-годишното момиченце с американско поданство Абигейл Едан, чиито родители бяха убити при нападението на Хамас на 7 октомври.
Физическото положение на децата и майките, пристигнали при нас, към този момент е устойчиво. Подложени са на здравна и прочувствена оценка от лекари и обществени служащи в детска болница " Шнайдер ". Намират се в частен, изолиран комплекс и ви молим да уважите персоналното им пространство.
доктор Ефрат Брон-Харлев - изпълнителен шеф на детски медицински център " Шнайдер "  

Израелският министър председател съобщи, че е разговарял с американския президент за освободените заложници. Той добави, че в случай че дневно бъдат пускани по 10 заложници, държани от Хамас, това би било благословия.
Разговарях с президента Байдън с огромно неспокойствие, несъмнено, стана дума и за дребното момиче Абигейл. Каква наслада е да я видя с нас. От друга страна е толкоз тъпо, че тя остана без родители. Загуби майка си и татко си, само че има цяла нация, която я прегръща. Ние ще се погрижим за всичките й потребности.
Бенямин Нетаняху - министър председател на Израел

Особено неспокойствие провокира и срещата на освободената 21-годишна израелка Мая Регев със фамилията ѝ. Тя е била отвлечена от екстремистите от Хамас на музикалния фестивал Супернова в южен Израел на 7 октомври. Брат ѝ Итай, който е бил отвлечен дружно с нея, още се намира в плен на радикалната палестинска формация.При третата замяна на хора сред Хамас и Израел бяха освободени 17 заложници, 14 израелци и трима тайландски жители. Отделно радикалното палестинско придвижване пусна и един съветски жител.В понеделник се чака четвърта замяна на заложници против пандизчии. Тогава изтича последният ден от 4-дневното помирение. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР