Стабилно е състоянието на жената, която се лекува от свински

...
Стабилно е състоянието на жената, която се лекува от свински
Коментари Харесай

Свинският грип вече е резистентен на антибиотици

Стабилно е положението на дамата, която се лекува от свински грип в болничното заведение в Смолян, оповестява bTV.

Припомняме, в същото лечебно заведение умря 51-годишен мъж, който е болен от грипния вариант H1N1 в края на 2019 година

Починалият пациент е постъпил в болничното заведение на 1 януари. Бил е лекуван в поделение, а седмица по-късно е бил наведен в интензивния бранш.

По време на лекуването е била открита резистентност на признаците към нормалното лекуване, заради което са били взети проби за проучване.

След осъществен скенер на белия дроб пациентът е бил признат в ОАИЛ с остра дихателна непълнота.

Пациентът е бил интубиран, бил е на дихателен съпорт, извършено е комбинирано антибактериално, антивирусно лекуване, само че за жалост в четвъртък рано сутринта е умрял, изясни зам.-директор на смолянската болница доктор Емилия Апостолова.

Личните лекари регистрират, че потокът на болните се усилва. През неотложния кабинет през вчерашния ден са минали 40 души.

Медиците поучават да не се прибягва до самолечение. Те показват, че при вирусните инфекции първоначално не се ползват антибиотици, защото те не работят. Лечението е с противовирусни и симптоматични медикаменти и по тази причина е по-добре да бъде назначено от доктор.

Специалистите акцентират, че е доста значимо да се съблюдават главните санитарни правила, с цел да не се позволява разпространяване на грипа.

Заболеваемостта в Смолянско е под емидемиологичните стойности и по тази причина свижданията не са лимитирани. Като защитна мярка в болничното заведение се предлага работа с защитни средства. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР