Стабилизирано е общото състояние на тримата чужди граждани, които бяха

...
Стабилизирано е общото състояние на тримата чужди граждани, които бяха
Коментари Харесай

Тримата ранени от Нагорни Карабах са в „Пирогов“ с тежки изгаряния. Предстоят им операции

Стабилизирано е общото положение на тримата непознати жители, които бяха превозени от Армения със аероплан „ Спартан “. Те се приготвят за оперативно лекуване, заяви проф. доктор Мая Аргирова, шеф на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия в „ Пирогов “, на брифинг пред публицисти.

Тримата потърпевши са превозени при нас по линия на Европейския проект за бедствия и повреди, добави тя.

„ Всички са обширни и дълбоки изгаряния, в тежко положение са, не са интубирани. Предстои им дълго лекуване – няколко стадия оперативно лекуване и дълготрайно възобновяване при сполучливо лекуване “, сподели проф. Мая Аргирова.

Двама от пациентите са с 50% изгаряния, третият – с 80%, изясни тя. Двама ще бъдат оперирани в понеделник, след осъществяване на нужната подготовка, във вторник – третият пациент. И тримата са превозени в устойчиво положение.

$Имаме опция да приемем още трима пациенти от потърпевшите в Нагорни Карабах, за което уведомих Министерството на здравеопазването$, сподели още проф. Аргирова.

Тримата пациенти са били ранени при детонация на горивен склад в Нагорни Карабах на 25 септември, при която починаха 125 души.

Екипаж от състава на 16-а авиобаза Враждебна извърши през вчерашния ден задача със аероплан „ Спартан “ по здравна евакуация от Армения на трима задгранични жители. В 0.35 ч. на 7 октомври потърпевшите бяха превозени до Летище София, с цел да бъдат настанени за лекуване.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР