Стабилен бюджет, в който са включени ремонти на улици и

...
Стабилен бюджет, в който са включени ремонти на улици и
Коментари Харесай

Кои са приоритетите в новия бюджет на община Лом?

Стабилен бюджет, в който са включени поправки на улици и общински пътища, водопроводна мрежа, спортна зала, просветителни и обществени заведения, опазване на досегашното равнище на локалните налози и такси.
Това разгласи кметът на общината Пенка Пенкова по време на обществения доклад. Остават нерешени проблемите с бездомните кучета, построяването на нов гробищен парк, неналичието на пречиствателна станция и нова канализация, неизползваемия стадион, трагичното положение на автобусните спирки.
„ През 2018 година започнахме ремонтите на учебни заведения и детски градини, на улици и пътища, които ще продължат и тази година. За пръв път имаме за финансови разноски над 4 милиона лв., настрана плановете ни с еврофинансиране са за над 20 милиона лв., следва ни да подпишем контракти за още над 11 милиона лв., които ще се извършват през идващите години. Само за поправки на градски улици сме планували 3 милиона, до месец ще стартира и ремонтът на общинските пътища Лом-Замфир, Лом-Трайково, Сталийска махала - „ Багачина “. Продължава и ремонтът на улица „ Софийска “, част от второразреден републикански път, който се финансира от АПИ. Продължаваме и с доизграждането на напорния тръбопровод край Добри дол, за което са планувани 2 700 000 лева “ – сподели Пенкова.
Лом е една от общините в България, която регистрира доста положителни достижения в областта на обществените действия и услуги.
За селищата от общината са планувани ограничения, измежду които възобновяване на площади и зелени площи – това ще се случи в Сталийска махала, Ковачица, Трайково и Замфир. Предвиден е и ремонт на читалищата в Трайково и Сталийска махала.
Общината ще разгласи стратегия с ограничения за ограничение на популацията на бездомните кучета, при прецизно съблюдаване на Закона за отбрана на животните.
Определен е терен за построяването на нов гробищен парк, сега се създава парцеларен проект и се търсят източници на финансиране.
Изборът на улиците, които следва да бъдат асфалтирани през 2019 година, е на база съществуваща канализация и замяна на тръбопровод . „ Напълно разбирам нетърпението и негодуванието на хората от кварталите Моминброд, Младеново и Боруна за положението на уличната мрежа. В тези квартали няма построена канализация, водопроводната мрежа също не е подменяна, откакто градът ни остана без пречиствателна станция след неосъществения Воден цикъл в мандат 2011-2015 година, през тези години не бе ремонтирана изцяло и нито една градска улица. Има и доста улици, които в никакъв случай не са били асфалтирани. Да не приказваме, че единствено за поправки на улиците в тези три квартала, само че и освен там, са н еобходими към 20 милиона лв.. “ – съобщи Пенкова.
Кметът моли ломчани да са дейни по програмата „ Стратегия за Водено от общностите локално развиване “ на МИГ- Лом. Тя разполага с финансов запас от 7 353 823 лв. за интервала 2019-2023 година С планове могат да аплайват дребни и междинни компании, аграрни производители, неправителствени организации, учебни заведения, читалища и институции, регистрирани и настоящи единствено на територията на община Лом.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР