ST. ЛУИС (AP) — Съдия от Мисури във вторник определи

...
ST. ЛУИС (AP) — Съдия от Мисури във вторник определи
Коментари Харесай

Предстои изслушване, за да се определи дали осъден на смърт затворник в Мисури е невинен. Екзекуцията му е месец по-късно

ST. ЛУИС (AP) — Съдия от Мисури във вторник дефинира дата на 21 август за чуване, с цел да се дефинира дали Марселъс Уилямс е почтен за убийството, което го докара до смъртна присъда — чуване, което идва малко повече от месец преди насрочването на Уилямс да почине.

55-годишният Уилямс беше наказан за ликвидиране от първа степен през 1998 година при намушкването на Лиша Гейл по време на обира на дома й в предградието на Сейнт Луис. Той беше на часове от изтезанието през август 2017 година, когато му беше дадена пролонгация, откакто пробата, недосегаем по време на убийството, сподели, че ДНК на ножа съответствува с някой различен, а не с Уилямс.

Въпроси за ДНК доказателства подтикнаха Ст. Прокурорът на окръг Луис Уесли Бел ще подаде молба през януари за анулация на присъдата за ликвидиране. Новата дата на чуването е в отговор на настояването на Бел. Междувременно Уилямс би трябвало да бъде екзекутиран на 24 септември в държавния затвор в Бон Тере, Мисури.

Закон от Мисури от 2021 година разрешава на п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР