Ст.инспектор Добромир Панайотов от Сандански разкри как е спечелил доверието

...
Ст.инспектор Добромир Панайотов от Сандански разкри как е спечелил доверието
Коментари Харесай

Психопатът от Лом ругаел заложниците и плачел, докато преговарял с полицаите

Ст.инспектор Добромир Панайотов от Сандански разкри по какъв начин е спечелил доверието му и е съумял да изведе заложниците

Психопатът от Лом, който държа две дами в проект в село Вълково, се държал необичайно до момента в който договаря с полицията. Пред бТВ  старши контрольор Добромир Панайотов от Сандански описа по какъв начин е съумял да завоюва доверието му и да освободи заложниците. 

Репортерката Мариета Димитрова, която се срещна с служителя на реда, който изигра значима роля при залавянето на похитителя, разкри, че ревнивецът, който едвам не умъртви бащата на обичаната си, заплашил и съседка с револвер. 

Няколко дни преди да дойде в селото, Цветан отправял от персонални си профил във Facebook закани. Той призовал хората да не се доближават до къщата, тъй като не желае почтени да пострадат. Бил е зарязан от приятелката си. Пристигнал, с цел да й желае сметка. 

„ Една от съседките се видяла очи в очи с нападателя. Нейната тераса е на два метра от къщата на майката и дъщерята, които бяха държани като заложници. Опитала се е да беседва с нападателя. Той насочил револвер към нея, само че по-късно е създал сигнален изстрел във въздуха и не е дала отговор нищо на дамата, която го питала какво прави и за какво “, споделя Мариета Димитрова. 

„ Ключова роля в договарянията изигра ст.инспектор Добромир Панайотов от полицията в Сандански. Той споделя, че за първи път му се случва да попадне в такава обстановка “, прибавя тя.

Когато Панайтов идва до къщата, където са похитителя със заложниците, не знае, че ще има водеща роля за разрешаване на рецесията. 

„ Когато пристигнахме, тук имаше кола за спешна помощ. Прикрихме се зад тухлена стена. Постепенно започнахме да приказваме, т.е. викахме, крещяхме и той, и аз. Когато изградихме контакт и някакво доверие сред нас, започнах да се реалокирам. Застанах на вратата, а по-късно на стълбите. Оставих му вода “, споделя служителят на реда. 

Това продължава 4 часа, през които убеждава 41-годишния въоръжен мъж, пристигнал от ломско, с цел да търси пояснение от обичаната си, която го изоставила. 

„ Обръщах внимание на детайлите – дали има някой различен, какво е оръжието му, с какво разполага. Той стартира разговора с нас. Никога не съм попадал в сходна обстановка “, споделя старши инспекторът. 

„ Мъжът беше много нападателен. Гневът му беше ориентиран към двете дами. Той преминаваше през разнообразни цикли на държание. От яд стигаше до рев, подозрение в себе си за това за какво го прави. Първият сигнал за позитивен край бе, когато изведохме майката на приятелката му “, прибавя той.

Разговорите дават резултат – нападателният мъж пуска ст. контрольор Панайотов в къщата и по-късно той го извежда оттова.

„ Той искаше да беседваме, макар че си съобщи оръжията, желаеше да си изкаже болката, тъгата. Така се получи. Накрая ми даде ключовете и влязохме при него. Седнахме и разговаряхме “, споделя ст.инспектор Панайотов. 

Той е в системата на Министерство на вътрешните работи от 2007 година Баща е на 5-годишно момиче. Отказва да го назовават воин, въпреки да е избавил най-малко два човешки живота. 

„ Не, за воин въобще не се усещам. Свършил съм си работата “, споделя храбрият служител на реда.

Човекът, който държа 4 часа дамите в плен, се снабди с 4 обвинявания – опит за съзнателно ликвидиране, отнемане от независимост в изискванията на домашно принуждение, закана за ликвидиране и безчинство. Хубавата вест е единствено, че мъжът, който бе прострелян, към този момент е опериран и контактен, споделиха от болница „ Пирогов “. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР