СССР въстана срещу Путин. Така руските социалки и неформалните медии

...
СССР въстана срещу Путин. Така руските социалки и неформалните медии
Коментари Харесай

СССР срещу Путин. Апелът на Алла Пугачова - Кинжал в бункера на Путин - Свят

Съюз на съветските социалистически републики въстана против Путин. Така съветските социалки и неофициалните медии възприеха обръщението от 50 думи, в случай че броим и предлозите, на звездата на съветската и руската сцена Алла Пугачова, с която тя се обърна към съветското министерство на правораздаването с искане да бъде оповестена за задграничен сътрудник.

„ Моля да ме зачислите в листата на задграничните сътрудници на моята обичана страна, и аз съм солидарна с моя мъж, почтен, редовен и откровен човек, същински и безкористен родолюбец на Русия, искащ на родината си преуспяване, кротичък живот, независимост на словото и преустановяване на гибелта на нашите момчета за илюзорни цели, превръщащи нашата страна в изверг и утежняващи живота на нашите жители “, написа изпълнителката на „ Милион алени рози “. Заместник-председателят на Държавната дума Пьотр Толстой обаче съобщи, че певицата няма да бъде оповестена за задграничен сътрудник и сподели, че Пугачова е изгубила връзка с действителността .

Думите на Алла Борисовна пристигнаха след решението на Москва да впише в листата с непознатите сътрудници нейния брачен партньор Максим Галкин. Т. нар. лист с задграничните сътрудници се появи в съветския юридически мир през 2012 година след приемането на закона за организациите с нестопанска цел, само че в изискванията на почналата след 24 февруари пълномащабна война на Кремъл против Украйна описът се трансформира в именник на „ съветските врагове “, който сплотява инакомислещите и неодобряващите войната на Путин против Киев.

Ако изявленията на обособени правозащитници, задушавани опозиционни политици, анонимни жители и даже по-популярни актьори и музиканти против политиката на Русия във връзка с Украйна бяха заглушавани и маргинализирани, и на езика на войната може да се съпоставят с изстрели от Калашников или в най-хубавия случай с прицел от Джавелин против формалната политика на Кремъл, то 50-те думички на Алла Пугачова изтрещяха като хиперзвуков „ Кинжал “, изстрелян против бункера на Владимир Путин. Защо? Защото доста огромна част подкрепящите специфичната интервенция на Путин са „ сирачета на Съветския съюз “. Родени и расли в страна, кънтяща от лозунги за мир, подчинение на космоса и художествената гимнастика и самонаричаща се обективна и сполучлива, пътуващи към комунизма с 200, както биха се изразили днешните класици, и аварирали някъде по пътя в евроазиатските действителности в някакъв капитализъм с феодални примеси.

Руските социалки подчертават на това, че Пугачова е единственият останал жив притежател на облика на „ положителния Съюз на съветските социалистически републики “, мит, с който в продължение на 20 години Путинските „ пропаганда и агитация “ хранеше своето паство, нещо като мит за „ изгубения парадайс “, който приятелите му са обожавали, а съперниците уважавали. Сиреч - натам ви повеждам, това ще ви върна, за това я повеждам тази война, поради вас. И това сплотяваше, въпреки предишното време тук да е преждевременно. И внезапно живият класик на страната, „ дамата, която пее “, приказва такива дивотии – независимост на словото, крах на нашите момчета, илюзорни цели, страна – урод…
Апелът на известната в целия свят певица не остана уединен. Зад думите й застанаха актьорите Данил Козловский, Никита Ефремов и Кирил Сафонов, вдовицата на Борис Немцов Екатерина Одинцова, групата Little Big, изпълнителката Наталя Ветлицкая, някогашната жена на Сергей Шнуров – Матилда, дизайнерът Валентин Юдашкин.

„ Гордея се и се удивлявам! “ – написа изпълнителката на „ Вернисаж “ и „ Еще не вечер “ - латвийката Лайма Вайкуле.

Украинската изпълнителка Светлана Лобода също благодари на Алла Пугачова за обществено изразената позиция. Сърчица на утвърждение под обявата на гласовитата рускиня са поставили Ксения Собчак и Ирина Шихман, тенисистът Евгений Кафелников, хумористът Александър Гудков, актьорите Максим Виторган, Юлия Висоцкая и Елена Воробей, сценаристът и продуцент Семьон Слепаков.

Прокремълските праведници имаха едвам няколко часа разполагаем да се стъписат. След това заеха праведната позиция и взеха признака на Съюз на съветските социалистически републики на прицел.

„ Да бъдат лишени от поданство и изгонени! “ – това прикани за Пугачова и подкрепящите я актьори известният дресьор на Руската федерация Едгард Запашний. Звероукротителят предлага Русия да не се церемони с тези, които поддържат Пугачова. Други непосредствено упрекнаха примата на Съюз на съветските социалистически републики и Руската федерация, че събира под знамената си петата колона в страната.

Публично против Алла Пугачова застана рапърът Тимоти (Тимур Юнусов) „ Мисля, че да се залива с мръсотия своята „ обичана “ страна и да се подхилкваш за нейните политически решения и векторите и дружно с куп емигранти в неголемите европейски зали – това е същинско достолепие и национализъм. Да си любимката на управляващите и цялостен живот да си получавал държавни награди, на практика да събереш цялостната сбирка от ордени и да се спънеш на последното стъпало… Тук по-скоро има някаква истина, която елементарният четец не знае “, разсъждава Юнусов.

„ Още един демократичен прийом – да приемеш позицията на жертва, освен това осъзнавайки своята безотговорност, доколкото певицата е уверена, че няма да пострада при каквито и да е условия “, реагира по верния за Русия метод дъщерята на починалия публицист Василий Шукшин и Лидия Фадеева – Шукшина – актрисата Мария Шукшина.

„ Надявам се мнозина в този момент стартират да схващат ролята и смисъла на Сталин, още повече след продължителната революция в страната. А тука са се навъдили Пугачови, Гудкови и всевъзможни отпадъци и на инат на това у нас нали е народна власт, даже не ги изолират. А бабичката е объркала всичко “, написа обвързваният с Александър Дугин ефирен канал Царьград.

„ Разговорът за Пугачова и нейното заявление – това не е въпрос за Галкин и други пешки. Това към този момент е съществено. Това е рупор на тази сволочно-пацифистка пораженческа еврейска тайфа “, счита артистът Сергей Евсеев.

„ Покай се с мир, Алла Борисовна “, изрече се и пропагандистът на Кремъл Владимир Соловьов.

Политологът Снанислав Белковский обаче смята, че Алла Пугачова де факто се трансформира в водач на антивоенната част на обществото в Руската федерация. Икономистът проф. Максим Миронов разгласи изпълнителката за собствен претендент за президентските избори през 2024. Бившият общински народен представител от Санкт Петербург Максим Резник планува, че „ въстанието на Пугачова ще докара до рухването на режима. “ Лидерът на правозащитната група „ Агора “ Павел Чиков отбелязва, че „ Алла Пугачова се е оповестила за независимост на словото срещу репресиите и войната. Милион алени рози срещу силите на злото. “

Изявлението на любимката на няколко генерации руснаци и жители на Съюз на съветските социалистически републики раздели публичното мнение в Руската федерация най-малко във забележимия набор – измежду известните лица. Как се възприемат думите й в масите и по какъв начин биха могли да се отразят на цялостната поддръжка за войната в Украйна е рано да се преценя. При всички случаи глас като този на Пугачова не може да бъде заглъхнал или да остане нечут. Нито е елементарно да бъде пратен зад решетки или спънат отвисоко от прозореца на някоя болница.

" Дори в този момент Андропов да стане от гроба и да се хвърли да пази Путин, и той не би могъл да избави своя нескопосан подполковник против плесницата, която му отлепи Пугачова “, пишат сериозно мислещите съветски блогъри.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР