СРЗИ намали срока на действие на противоепидемичните мерки на територията

...
СРЗИ намали срока на действие на противоепидемичните мерки на територията
Коментари Харесай

Коригираха заповедта за COVID мерките, влизащи в сила от утре в София

СРЗИ понижи периода на деяние на противоепидемичните ограничения на територията на столицата и конкретизира обсега им.

Министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев организира среща с шефа на столичната здравна ревизия доктор Данчо Пенчев по отношение на множеството въпроси, постъпили в Министерството на здравеопазването и Столичната районна здравна ревизия, по отношение на противоепидемичните ограничения, които се вкарват на територията на област София град, считано от 4 август.

В рамките на срещата беше разисквана настоящата епидемиологична конюнктура в столицата. Във връзка с това от СРЗИ към този момент е издадена нова заповед с понижен период на деяние на противоепидемичните ограничения. Същите ще са в действие от 4 август до 19 август , в това число.

В заповедта се конкретизира, че противоепидемичните ограничения не се отнасят за спортуващите на закрито, за личния състав и клиентите на заведенията за хранене и забавление и за децата до 6 година По отношение на огромните търговски обекти, вид мол, е направено конкретизиране, че жителите следва да носят защитни маски за лице при посещаване на обособените търговски обекти в границите на мола, само че не и в общите елементи.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР