Сряда премина в очакване на четвъртък - първият ден на

...
Коментари Харесай

Вечерни новини: Борисов ще предложи Даниел Митов за премиер, Цацаров ще разблокира апартаментите в Nove Homes

Сряда мина в очакване на четвъртък - първият ден на 45-тото национално заседание в България. То може да се окаже от краткотрайните в историята, тъй като в случай че не бъде формирано държавно управление - каквито са знаците към този момент, следват предварителни избори.

ГЕРБ ще предложи държавно управление, без никакви изгледи то да получи поддръжка. Вторият мандат е за " ИТН " и Слави Трифонов, а третият - евентуално Българска социалистическа партия.

Има хипотези, че колкото и даже и къс, времевият прозорец на 45-ия парламент може да се окаже задоволителен за някои законодателни промени, стига към тях да се съберат болшинства. Идеите се въртят към комисия за проверка на ръководството на Борисов, през промени в Изборния кодекс, закриване на профилираните съдилища и ограничения за директна финансова поддръжка на бизнеса.

Алиансът на 13 браншови организации в българския туризъм изиска в писмо 10 незабавни ограничения от парламентарните сили за избавяне на летния сезон, които на пръв взор наподобяват прекомерно скъпи. Искат се предпочитана имунизация на личния състав, дотация от 2000 лева за хотелска стая, безвъзмездни PCR проби за задграничните посетители и евтини експресни визи за руснаци.

А кабинетът Борисов организира последното си постоянно съвещание, след на следващия ден ще заседава в оставка.
НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ДЕНЯБорисов ще печели още седмица във властта, като предложи кабинет с претендент за министър председател Даниел Митов
Бойко Борисов, наподобява, ще успее да удължи с още една седмица престоя си във властта, като предложи на Народното събрание състав на държавно управление, макар че на стадия няма никакви шансове то да бъде определено. Премиерът, който приказва онлайн пред публицисти за пръв път от доста време, посочи, че откакто ГЕРБ е първа политическа мощ, гласоподавателите желаят той да е министър председател, а и нямало по-опитен от него. Той обаче щял да предложи различен човек с " доста ясна европейска, натовска ориентировка ", само че не сподели името му. Според източници на " Капитал " това ще е Даниел Митов.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР