Срутването на моста в Балтимор - повреда на главния двигател

...
Срутването на моста в Балтимор - повреда на главния двигател
Коментари Харесай

Обявиха вероятната причина за удара и срутването на моста в Балтимор

Срутването на моста в Балтимор - щета на основния мотор на товарния транспортен съд е евентуалната причина за удара. Това настояват международните медии, базирайки се на неофициална информация от американски чиновници.

На видеозаписи от случая се виждало, че светлините на контейнеровоза премигват, което показвало, че има проблеми със зареждането.

Минути преди злополуката в моста екипажът е уведомил управляващите в Мериленд, че няма надзор върху кораба, откакто плавателният съд е изгубил мощ при излизане от пристанището. По това време се е движел с доста висока скорост към моста и не е могъл да спре или да се отклони в точния момент, съобщи Нова.

Шестима души остават в неопределеност след сриването на емблематичния мост в Балтимор. Двама души бяха избавени, като и двамата са в положително положение, разясниха управляващите.

" При сриването на моста няколко души, както и няколко транспортни средства, са паднали във водата. За благополучие, локалните управляващи и бреговата защита са имали екипи наоколо и са изпратени неотложно, така че да окажат незабавна помощ. Всичко до момента сочи, че става въпрос за един ужасяващ случай. Към момента не виждаме индикации, които да сочат за съзнателно действие. Намеренията ми са да изпратим всички федерални запаси, от които Балтимор се нуждае, да платим всички разноски по реконструкцията на моста и чакам Конгресът да поддържа напъните ни ", съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР