Срутището в село Дряново е укрепено, хората могат да се

...
Срутището в село Дряново е укрепено, хората могат да се
Коментари Харесай

Укрепиха срутището в Дряново, хората се връщат по домовете си

Срутището в село Дряново е укрепено, хората могат да се врърнат по домовете си, оповестиха от Областна администрация Пловдив, след инспекция на укрепителните действия на срутището в община Лъки.

До евакуацията се стигна в средата на януари заради заплаха от сриване на огромна скална маса, която след проливните дъждове беше почнала да поддава.

Изградени са носещите структури на подпорните стени, с които скатът е укрепен, остават довършителни действия. Проверката имаше за цел да откри степента на комплектност на укрепителните действия на срутището и дали е безвредно за хората от околните къщи, разяснява основен контрольор Димитър Бришимов от РДПБЗС. По думите му, хората могат да се върнат в домовете си откакто кметът на общината издаде през днешния ден нужната заповед.

Имаше сериозна риск, всички институции реагираха неотложно. Факт е, че за доста малко време бяха отпуснати от страната нужните средства и се извърши укрепването в незабавен порядък, добави регионалният шеф Дани Каназирева.

От регионалната администрация припомят, че незабавно след случая в Дряново дойде персонално и министър председателят Борисов, който даде обещание подпомагане. Същият ден беше свикана Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне и държавното управление отпусна 480 000 лв. на общината за укрепителните действия.

В инспекцията са взели участие специалисти от РД " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", Областна администрация, представители на фирмата-изпълнител, проектантът, инвеститорският надзор и кметът на община Лъки Валентин Симеонов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР