Срутището трябваше да се укрепи на два етапа. Първият етап

...
Срутището трябваше да се укрепи на два етапа. Първият етап
Коментари Харесай

Защо срутване затвори пътя за Рилския манастир - експертно обяснение

Срутището трябваше да се укрепи на два стадия. Първият стадий беше съвсем приключен, като оставаше да се закрепят анкери, бяха поставени мрежи, само че даже и най-хубавите устоят до 1 тона, а сриването е от скали от 30 тона. Валежите доведоха до сриването – нямаше по какъв начин алпинистите да сложат анкерите там, където стана сриването. Ако я нямаше стената, щеше да има по-тежки последици и да няма път доста дълго път. Това сподели пред Българска национална телевизия Иван Досев от АПИ поради за Рилския манастир.
Днес следва среща, с цел да бъде решено по какъв начин да бъде модифициран втория стадий от укрепването. Засега не се знае по кое време ще бъде отворен пътят – ще стане, когато бъде взето експертно решение.
 Пътят за Рилския манастир остава затворен, секторът е рисков (СНИМКИ) Пътят за Рилския манастир остава затворен, секторът е рисков (СНИМКИ)
Пътят Рила-Рилски манастир остава затворен, това стана ясно на брифинг под построената подпорна стена, от която през вчерашния ден падна голям ска...
Припомняме, че планът за подсилване е за 6 млн. лв., европейско финансиране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР