Срутището на 27-ми км на пътя към Рилския манастир е

...
Срутището на 27-ми км на пътя към Рилския манастир е
Коментари Харесай

Манолова по стъпките на Борисов инспектира свлачището преди Рилския манастир

Срутището на 27-ми км на пътя към Рилския манастир е очевиден случай на източване на обществени средства . Това сподели някогашният народен омбудсман Мая Манолова, която е в Благоевград.

" Изправи се.БГ " упорства за проверка и на " Автомагистрали " и на " Монтажи " . В държавната компания " Монтажи " бяха налети 500 млн. лева за ремонт на язовири, които по този начин и не се случиха, изясни тя.
 Пътят за Рилския манастир остава затворен Обновена
Пътят за Рилския манастир остава затворен

За да се извърши в допълнение обезопасяване след свлачището

В " Автомагистрали " са налети над 470 млн. лева за свлачища и срутища. Ние бяхме в Смолянско, където хората се молят най-сетне тези пари да бъдат вложени за обезопасяване на свлачище по пътя Смолян-Мадан. Там не са стартирани действия.

За пътя към Рилския манастир видяхме, че даже когато се стартират (укрепителните действия - б.р.), това е за реклама, не и за решение на проблеми . " Автомагистрали " са черна дупка, в която потъват парите на българските данъкоплатци. Ще има проверка в първите две сдружения и това ще бъде първата инспекция за това по какъв начин без гласност и бистрота са изхарчени милиони.

От сдружението на Манолова са подали искане за достъп до социална информация към АПИ, за да схванат по какъв начин са изхарчени 470 млн. лева за обезопасяване на 74 свлачища и срутища в България. Реално досега дейности са подхванати единствено за свлачището на 27-ми км за 260 м 6,5 млн. лв.. Това е явна кражба - източване на пари от държавния бюджет без търг, без правила. На това би трябвало да му се постави точка , сподели Манолова.

Продължаваме диалозите с Партията на Зелените, задачата ни е парламентарните избори . Ние сме Партньорска мрежа, в която се включват разнообразни цивилен организации, които стоят зад общи дела, сподели тя.

По думите й има голям брой цивилен сигнали за застрояване в парк Бачиново и парк Ловен дом в Благоевград. Хората се тормозят, че ще бъдат унищожени кортовете и зелените площи. Става дума за частни терени. Общината е виновна да резервира зеления образ на този знаков за Благоевград парк.

Изпълнима е идеята Благоевград да стане зелен град . В България има образец, когато общината се намеси, че застрояването в зелените площи не се случва, изясни Манолова. Тя е поискала и членовете на ЦИК да върнат бонусите, разпределени м.г. и тази календарна година. 30 000 лева, с цел да си купят телефони, 120 000 лева с цел да си заплащат наемите в София . По думите й, от обясненията на ЦИК пред президента (Румен Радев) те нямали желание да изпълнят уговорките си към актуалните избори - да одобряват правила, с които да стане допустимо видеонаблюдението при преброяване на бюлетини или да вкарат процедура за гласоподаване на карантинираните лица. Притесняват се да вкарат текстове за гласоподаване на карантинирани, само че нямат терзание без текстове да си разпределят бонуси, възмути се Манолова.

Манолова изясни, че е завела 6 искови молби и съди " кафяви канали " за клюка за 300 000 лева и се закани да има гражданско дело за всяка неистина.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР