Срутище застрашава язовир “Кричим”. За това алармира кметът Атанас Калчев,

...
Срутище застрашава язовир “Кричим”. За това алармира кметът Атанас Калчев,
Коментари Харесай

Кметът Атанас Калчев: Срутище застрашава язовир Кричим

Срутище заплашва язовир “Кричим”. За това сигнализира кметът Атанас Калчев, оповестиха от общината.

Местните хора се тревожат, че и при най-малката сеизмична или друга интензивност скалният масив може да се срути и да провокира голяма покруса.

Кметът на Кричим също прикани виновните институции да вземат незабавни ограничения, преди да се е стигнало до случай, който би могъл да вземе и жертви.

„ Несериозно е да се изяснява от виновни институции, че посредством плана за рехабилитация на републиканския път от село Михалково до град Кричим скатните откоси на срутището ще бъдат обезопасени и надали не казусът ще бъде позволен в целокупност ”, разяснява Калчев.

Според него е несериозно да се стига до тълкувания това срутище ли е, или е свлачище и от там да се вършат опити за размиването на отговорностите сред централните и териториалните органи на изпълнителната власт, и притежателите и ползвателителите на парцели.

„ Смятам, че не е редно аз да обяснявам на популацията на общините Кричим и Стамболийски, както и на способените държавни институции, които имат и отговорности по надзор и предварителна защита, какво ще се случи при вероятно ненадейно сриване на огромни количества земно-скални маси в чашата на язовир “Кричим ”, сподели кметът Калчев.

“Какво ще се случи при образуването на висока вълна, която да прелее над короната на стената и противоположната аналогична вълна с посока към язовирната стена “Въча ” и ПАВЕЦ “Орфей ”, допълни той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР