Срутил се е 135-метровият комин в ТЕЦ "Марица-изток 2". Пожарът,

...
Срутил се е 135-метровият комин в ТЕЦ "Марица-изток 2". Пожарът,
Коментари Харесай

Шок: 135-метровият комин в ТЕЦ "Марица-изток 2" се срути!

Срутил се е 135-метровият комин в Топлоелектрическа централа "Марица-изток 2 ". Пожарът, както осведоми БЛИЦ, избухна по-рано през днешния ден в сероочистващата апаратура на Топлоелектрическа централа "Марица-изток " 2. На място са общо 12 спешни екипа от Стара Загора, Димитровград и Пловдив, осведоми комисар Тошко Бързилов от Пожарна сигурност.

"Около 10.30 часа получихме известие за запалена апаратура за сероочистка в Топлоелектрическа централа "Марица изток " 2. На място имаме към този момент към 12 екипа, които работят. Засега най-важното е, че нямаме починали и потърпевши. На този стадий няма заплаха от замърсяване на въздуха. В тази връзка има изпратени екипи, които да измерят чистотата на въздуха ", сподели той пред БНР.

Директорът на Групово дело "Пожарна и спешна сигурност " гл. ком. Николай Николов разясни, че най-малко още няколко часа ще продължи гасенето на пламъците. Производството на централата не е застрашено. Като хипотетична причина комисар Николов уточни запалване на гума в следствие от ремонтни действия.

Операторът е уведомил за зародила повреда в един от абсорберите на СОИ, който е в ремонт. Взети са всички нужни ограничения за обезопасяване на региона. Няма потърпевши, няма и заплаха за популацията.

Данните от най-близко разположената автоматизирана станция за премерване качеството на въздуха в региона на село Полски градец, която е на разстояние 7,5 км от централата, не регистрира превишения по следените замърсители на атмосферния въздух - серен диоксид, азотни оксиди, фини прахови частици както по време на повредата, по този начин и към сегашния миг, оповестиха от РИОСВ-Стара Загора.

На мястото дойде и министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която по-късно ще даде повече информация за случая.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР