Srpska Open, осминафиналАндрей Рубльов – Хуан Пабло Варияс 6-2, 6-2След

...
Srpska Open, осминафиналАндрей Рубльов – Хуан Пабло Варияс 6-2, 6-2След
Коментари Харесай

Рубльов пренесе добрата си форма в Баня Лука


Srpska Open, осминафинал

Андрей Рубльов – Хуан Пабло Варияс 6-2, 6-2

След като завоюва Мастърс шампионата в Монте Карло, Андрей Рубльов придвижи положителната си форма и на ATP 250 шампионата в Баня Лука. Руснакът имаше потребност от единствено 68 минути, с цел да пречупи съпротивата на международния №92 Хуан Пабло Варияс и да се класира за четвъртфиналите. По този метод Рубльов удължи серията си от следващи победи на шест.

Негов конкурент в идната фаза ще бъде участващият с „ уайлд кард “ Дамир Джумхур.

Рубльов записа повече асове (3-2) и по-малко двойни неточности (1-3), като в това време завоюва 84% от точките си на първи сервис (31/37). Световният №6 оползотвори четири от седемте си благоприятни условия за пробив (57%), до момента в който Варияс не се възползва от нито един от двата брейкпойнта, до които доближи.

След два доста дълги и оспорвани гейма, Рубльов съумя да поведе с 2-0, само че Варияс редуцира пасива си. Руснакът обаче последователно стартира да намира правилния темп и оставяше все по-малко благоприятни условия на своя конкурент, като това му разреши да осъществя нов пробив и да поведе решително с 5-1. Перуанският тенисист опита да отговори, само че вторият подложен завърши умерено сета при 6-2.

Във втората част съотношението на силите не се промени. Рубльов натрупа удобен задатък от 5-1, като на два пъти проби сервиса на Варияс, след което отрази два брейкпойнта. От този миг нататък успеха на руснака бе единствено въпрос на време и той затвори мача със сервис гейм на нула за крайното 6-2, 6-2.

Резултати от приключилите мачове от деня:

Душан Лайович – Грегоар Барер 6-3, 6-0

Миомир Кецманович – Абедала Шелбайх 6-4, 7-6(4)

Ришар Гаске – Дамир Джумхур 4-6, 6-1, 6-7(3)

Андрей Рубльов – Хуан Пабло Варияс 6-2, 6-2
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР