Сроковете за влизането ни в ЕРМ-2 продължават да са когато

...
Сроковете за влизането ни в ЕРМ-2 продължават да са когато
Коментари Харесай

Горанов за сроковете за ЕРМ-2: Когато сме готови с всичко

Сроковете за влизането ни в ЕРМ-2 не престават да са " когато сме подготвени с всичко ". С тези думи финансовият министър Владислав Горанов отговори на въпрос на брифинга в Министерски съвет, откакто бе гласувано решението за капитализацията на ПИБ посредством влизане на ББР.

Ако интервенцията по осъществяването на финансовия проект на ПИБ завърши сполучливо, юли месец може да имаме решение на ЕЦБ за ЕРМ-2 , надява се финансист номер едно.

Той регистрира, че капитализацията на една банка е добра вест с гаранция за още по-голяма непоклатимост на финансовата система.

Финансовият министър увери, че не сме в хипотезата на държавна помощ, защото има деклариран задоволителен частен интерес към акции от новата емисия на ПИБ.
 Официално ББР влиза в ПИБ
Официално ББР влиза в ПИБ

Държавата няма да загуби нищо, отсече Борисов и удари с чукчу по масата

По думите му няма проекти ББР да се разпорежда с акциите на ПИБ , а по този начин банката щяла да може да подсигурява качеството на корпоративното ръководство. Когато се появи огромен систематичен външен вложител за ПИБ, тогава ББР би могла да излезе от инвестицията с един нелош позитивен резултат, обясни Горанов.

Еврото не влиза с приемането на България в чакалнята на ЕРМ-2. Това разгласи икономическият министър Емил Караниколов на брифинг в Министерския съвет.

Нашите банки устояха и на стрес тестванията, което е доста сериозен знак за влизането ни в еврозоната , уточни Караниколов и увери, че приемането на еврото не значи повишение на цените.
 Борисов разиска със зам.-председателя на Европейска комисия напредъка ни за влизане в чакалнята на еврозоната
Борисов разиска със зам.-председателя на Европейска комисия напредъка ни за влизане в чакалнята на еврозоната

Той се похвали с рационалната фискална политика на държавното управление

Караниколов уточни, че българската страна през ББР ще придобие по-малко от 19 % от капитала на ПИБ.

За да не е държавна помощ и да не е упрекната българската страна, би трябвало да следим да се извърши уговорката не по-малко от 30 % от препоръчаните на аукциона акции, да бъдат добити от частни притежатели , изясни Емил Караниколов.

Той смята, че сме изпълнили всички условия на Брюксел и Европейската комисия във връзка с частните вложители.

Официалното влизане на ББР в ПИБ било последното обвързване на България по всички поети задължения, с цел да влезем в идващия месец в чакалнята на еврозоната, регистрира икономическият министър. Той увери, че това, което се е изисквало от Брюксел, е изпълнено. Сега задачата пред държавното управление е приемането на еврото и влизането в клуба на богатите.

С влизането на България в чакалнята на еврозоната ще има по-добър кредитен рейтинг , по-голям интерес от вложителите и ще се употребяваме от една доста по-добра регламентирана и сигурна банкова система, изясни икономическият министър.
 Пътят ни към чакалнята на Еврозоната е свободен, удовлетворен Караниколов
Пътят ни към чакалнята на Еврозоната е свободен, удовлетворен Караниколов

Държавата е взела участие в увеличението на капитала на една банка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР