Срокът за стартиране на процедурата за преместване на излязло от

...
Срокът за стартиране на процедурата за преместване на излязло от
Коментари Харесай

Повече паркоместа с по-бърза процедура по отстраняване на изоставени автомобили

Срокът за пускане на процедурата за пренасяне на излязло от приложимост МПС да бъде скъсен, желаят от Столичната община.
Те ще предложат на Народното събрание да преразгледа условието за годишния механически обзор.
В момента, с цел да бъде отстранено от мястото си, возилото би трябвало да е с пропуснат обзор най-малко 2 години, а от Общината оферират този период да се редуцира на една.
Това би повлияло осезаемо на съществуването на свободни паркоместа, което е сериозен проблем в някои елементи на града.

В последните няколко години за над 6000 коли са стартирани процедури за преместването им - уточни зам.-председателят на транспортната комисия към Столичния общински съвет Зафир Зарков .

Между 3 и 6 месеца лишава административният развой за премахването на колите. Първо притежателят непринудено се приканва да в профил МПС, а по-късно районната администрация започва процедура за разкомплектоване от компаниите за ръководство на отпадъците.

Ето и образец:
В регион „ Надежда “ все още към 100 автомобила са предизвестени със стикер за пренасяне. По данни на администрацията, 70-80% от в началото набелязаните коли се реалокират от притежателя на частен терен, където обаче тя няма пълномощия.

Обследването обаче е непрекъснато, а на формалния имейл ([email protected]) на районната администрация жителите също  могат да добавят информацията за съществуване на сходни коли. Всеки месец, по авансово направен график специалистите в Работната група за транспортиране на излезли от приложимост МПС обработват сигналите на терен. Инициират се и изключителни акции, при нужда.

Чуйте повече по тематиката.

Снимките са на Божидар Янев и са свързани с съответни сигнали.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР