Срокът за разследване по досъдебното производство за отвличане на Янек

...
Срокът за разследване по досъдебното производство за отвличане на Янек
Коментари Харесай

6 месеца без следа от 43-годишния Янек Миланов, удължиха разследването за трети път

Срокът за следствие по досъдебното произвеждане за похищение на Янек Миланов е продължен за трети път с нови 2 месеца. Това оповестиха от Окръжната прокуратура в Кюстендил.

43-годишният дупничанин, който от години живее и работи във Франция, изчезна безследно на 31 юли м.г. За последно Янек е забелязан да се качва в джипа на някогашния гард на братя Галеви - Васил Капланов-Каплата. Оттогава младият мъж е в неопределеност.

„ Срокът на досъдебното произвеждане е продължен с още два месеца. Разследването продължава, по него се работи и все още не са изчерпани всички благоприятни условия на проверяващите “, изясни пред локалния уебсайт " Ден Нюз " представителят на Окръжната прокуратура в Кюстендил Марияна Сиракова и уточни, че не може да бъдат дадени повече детайлности за хода на досъдебното произвеждане, защото то към момента е отворено и всички данни са следствена загадка.

„ Ако в някой миг наблюдаващият прокурор реши, че опциите на следствието са изчерпани, то тогава досъдебното произвеждане ще бъде спряно, само че не и прекъснато, досега на поява на нови данни и условия. Към момента опциите не са изчерпани и работата продължава “, сподели още тя.

Разследването се води от екип на отдел " Тежки престъпни закононарушения и убийства " към Главна дирекция " Национална полиция ". През шестте месеца бяха осъществени няколко претърсвания от служители на реда със следови кучета и конна полиция в обширни региони към Крайници. Водолази направиха огледи в язовир Дяково, както и водоеми към Самораново и Крайници. Издирването е концентрирано там на база разбор на столичните проверяващи.

Последното търсене се организира при започване на месец декември, още веднъж в язовир Дяково. От Янек обаче няма и диря.

В същото време на 21 декември м.г. окръжните магистрати в Кюстендил освободиха от ареста главния обвинен Васил Капланов-Каплата, който прекара в килия близо 4 месеца по обвиняване в закана за ликвидиране към съпричастен със случая " Янек " дупничанин. Тази закана е отправена, до момента в който Капланов бе под домакински арест по друго обвиняване - държане на муниции.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР