Срокът за приемане на конституционните промени не бива да се

...
Срокът за приемане на конституционните промени не бива да се
Коментари Харесай

Сарацин: Без конституционни промени РСМ рискува изпадане от пътя към ЕС

Срокът за приемане на конституционните промени не трябва да се подценява, сподели през днешния ден в Скопие специфичният делегат на Германия за Западните Балкани Мануел Сарацин на срещата с ръководителя на Събранието на Република Северна Македония Талат Джафери.

В рамките на своята функционалност той предложи помощ и поддръжка за напредъка на процеса на европейска интеграция, като означи, че Федерална република Германия желае процесът на конституционни промени да завърши допустимо най-скоро.

„ Като се има поради опцията за започване на договаряния с Украйна през декември тази година, рискът от обособяване на страната от останалите, в случай че не извърши нужните европейски условия, е неминуем. Поради тези аргументи е значимо по какъв начин ще бъде дефиниран въпросът за приемане на конституционните промени, само че още по-важно е да не се подценява срокът за тяхното приемане “, уточни Сарацин.

На срещата беше очебийно мощното парламентарно съдействие с немския Бундестаг през последните няколко години на всички равнища, в това число стипендиантската стратегия IPS и плана за самостоятелна парламентарна сигурност. Двамата събеседници приветстваха отличното икономическо съдействие и диаспората във Федерална република Германия, което съставлява солидна основа за по-голямо доближаване и съдействие сред двете страни.

На срещата участваха посланикът на Федерална република Германия в Република Северна Македония Петра Дрекслер и генералният секретар на Събранието на Република Северна Македония Цветанка Иванова.

По-рано водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски разиска с немския делегат измененията в конституцията, по време на което Мицкоски удостовери позицията, че „ това държавно управление няма легитимност за сходна стъпка и че приемането под български диктат няма да се случи “.

Предвидени са и срещи на Сарацин с премиера Димитър Ковачевски и външния министър Буяр Османи. За на следващия ден е планувана среща на специфичния делегат на Германия за Западните Балкани с вицепремиера по европейските въпроси Боян Маричич, както и присъединяване му в конференция на тематика „ Подобряване на Берлинския развой, посредством парламентарна народна власт “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР