Срокът за подаване на документи за издаване на ваучери за

...
Срокът за подаване на документи за издаване на ваучери за
Коментари Харесай

2600 молби за ваучери за почивка на работници с ниски доходи

Срокът за подаване на документи за издаване на ваучери за потребление на средства за проведена отмора за служащи с ниски доходи, чиито месечни приходи в фамилията не надвишават чисто сумата от 30 000 денара, изтече през днешния ден, заяви Министерството на стопанската система на Република Северна Македония. Това заяви особено за Българска телеграфна агенция организация МИА.

Обявата за подаването на документите беше оповестена на 8 юни и с краен период за подаване на документите 30 юни. За една седмица от публикуването ѝ в Министерството на стопанската система дойдоха над 2600 молби. Тази мярка е в границите на Програмата за домакински туризъм за служащи с ниски доходи 2021 и планува издаване на ваучери за туризъм на стойност 12 000 денара за лица с ниски приходи, които те да употребяват в категоризираните заведения и хотели в туристическите центрове на Република Северна Македония, авансово регистрирани в Министерството на стопанската система.

Според обявата за реализирането на мярката тази година са планувани 14 милиона денара за общо 1250 ваучера. Ваучерът за потребление на средства за проведена отмора ще може да се употребява най-късно до 30 ноември 2021 година в някое от заведенията за хранене в листата на записаните обекти за настаняване, оповестен на интернет страницата на Министерството на стопанската система. Мярката има за цел да даде опция на фамилиите с ниски приходи с поддръжката на страната да употребяват правото си на годишен отпуск и в същото време да окаже поддръжка на хотелиерите и ресторантьорите да работят с цялостни потенциали и отвън туристическия сезон, с което се подтиква развиването на вътрешния туризъм.

Ваучерът за потребление на средства за проведена отмора се издава на правилото " който пристигна първи, първи получава ". Ваучерът за потребление на средства за проведена отмора може да се употребява единствено от служащия, на който е публикуван, дружно с членовете на най-близкото му семейство, които са посочени в молбата. Чрез програмата на Министерството на стопанската система държавното управление на Република Северна Македония стартира през 2017 година да ползва тази мярка за да окаже поддръжка за вътрешния туризъм и в това време да помогне на фамилиите с ниски месечни приходи да употребяват отпуска си в туристическите центрове на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР