Срокът за подаване на декларация за имущество и конфликт на

...
Срокът за подаване на декларация за имущество и конфликт на
Коментари Харесай

Депутатите удължиха срока за подаване на декларации за конфликт на интереси

Срокът за подаване на декларация за имущество и спор на ползи на заемащите обществени длъжности за 2017 година беше продължен до 8 юни. Това взеха решение депутатите със скоростни промени в антикорупционния закон. Предложението беше разисквано през вчерашния ден на изключително съвещание на правната комисия и признато през днешния ден.

Причината е, че формата на декларацията беше одобрена от Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) на 8 май, а срокът за подаването им беше до 15 май. Мотивът им е, че в началото наложеният период е прекомерно къс предвид на огромния брой условия, които би трябвало да се заявяват. Предложението е на ГЕРБ, " Обединени патриоти " и Движение за права и свободи.

По време на дебатите Красимир Янков от Българска социалистическа партия изиска оставката на ръководителя на правната комисия Данаил Кирилов поради следващата корекция в антикорупционното законодателство. Според Янков тази поредна смяна, скоростно импортирана след приемането на закона, демонстрира непросветеност и по тази причина би трябвало да се носи отговорност. Подобно калпаво законодателство отблъсква задграничните вложители съгласно Янков.

Очевидно този закон ви плаши, отговори му Данаил Кирилов.

Това е второто изменение на антикорупционния закон, като първото беше на 23 февруари, тъкмо месец след влизането му в действие, когато се даде гратисен период на общинските съветници до 2019 година да заявяват несъответственост.

Декларация наложително се подава на книжен и механически притежател. Може да се подаде и по електронната поща единствено когато деклараторът има електронен автограф. Неподаването на декларацията в период се санкционира с санкция в размер от 1000 до 3000 лева и задълженият да го направи предстои на инспекция, припомниха от антикорупционната комисия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР