Срокът за носене на предпазни маски за лице в лечебните

...
Срокът за носене на предпазни маски за лице в лечебните
Коментари Харесай

С маски в болниците, аптеките и градския транспорт до 25 август

Срокът за носене на защитни маски за лице в лечебните заведения, аптеките и градския превоз се удължава до 25 август, съобщи NOVA.

Това се показва в заповед на министъра на опазването на здравето в служебния кабинет Асен Меджидиев. Заповедта е оповестена на интернет страницата на Министерството на здравеопазването.

Освен в градския превоз, защитните маски са наложителни и при престой на лицата на прилежащите спирки и станции на закрито. Те са нужни и при посещаване в оптики, профилирани институции за даване на обществени услуги и в обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни. Изключение от условието се позволява за деца до 6-годишна възраст.

Всички, които не са от едно семейство/домакинство, когато се намират на открити публични места, на които има скупчване на хора, би трябвало да съблюдават физическа отдалеченост от метър и половина, се показва още в заповедта.

Всички работодатели и органи по назначение би трябвало да провеждат провеждането на противоепидемични ограничения в работните пространства - постоянно проветряване и стерилизация, недопускане до работните пространства на лица с прояви на остри респираторни заболявания (повишена температура, главоболие, хрема, кашлица, затруднено дишане и други); инструктаж на личния състав за вярна хигиена на ръцете и обезпечаване на сапун, вода и дезинфектант. При опция и по преценка работодателите могат да провеждат и отдалечена форма на работния развой или работно време с променливи граници.

Лицата, предоставящи административни и други услуги на жители, да употребяват средствата на осведомителните и информационните технологии и при опция да дават съответните услуги в електронна среда, се добавя в заповедта.

Остава в действие и условието за осъществяване на засилен утринен филтър в детски ясли и детски градини за недопускане на деца с клинични признаци за COVID-19, както и за други остри заразни заболявания. Изисква се и всекидневен филтър в профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни за съществуване на консуматори и личен състав с клинични признаци за COVID-19 и премахване на личния състав от работа до определяне на диагнозата и клинично излекуване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР