Срокът за касовите апарати ще бъде удължен до края на

...
Срокът за касовите апарати ще бъде удължен до края на
Коментари Харесай

Срокът за касовите апарати се удължава до 30 септември

Срокът за касовите апарати ще бъде продължен до края на септември тази година. Промяната обгръща единствено тези търговци, които употребяват компютърни системи за ръководство на продажбите и промяната на фискалните устройства постанова промяна и на софтуера. Това сподели министърът на финансите Владислав Горанов тази заран по bTV.

Темата за промяна на фискалните устройства стартира още през предишното лято и провокира огромни реакции. Много от търговците недоволстваха, че няма по какъв начин да се оправят с толкоз къси периоди.

Целта на промяната е в действителност да изведе всички търговци от сивия бранш на ярко като понижи неговото уголемение. Въпреки това доста бяха тези, които смятаха, че няма по какъв начин да се оправят с условията на Наредба Н-18, а в обществените мрежи постоянно се разясняваше въпросът какво тъкмо постанова тя на дребните бизнеси и компаниите, част от които не бяха добре осведомени с нея. Именно поради това предходната седмица стана ясно, че се разисква пролонгация за реализирането на измененията. „ След разбор на действителните проблеми, регламентираният период до 31 март остава за тези, които са регистрирани по Данък добавена стойност и употребяват елементарен касов уред, който не е обвързван с компютърна система за ръководство на продажбите “, разясни Горанов.

По време на интервютоГоранов разяснява влизането ни в Еврозоната, както и казусът с Венецуела.

По негови думи стига да осъществим условията на Европейската централна банка, не би трябвало да има проблем да влезем в ERM II. Колкото до Венецуела, финансовият министър показа, че разполагат с цялата информация за транзакциите. „ Със сигурност покупко-продажбите и транзакциите наподобяват със съмнителна икономическа логичност, само че това не са противозаконни покупко-продажби дотолкоз, доколкото са осъществявани от оправомощени за това хора “, добави Горанов.

От ведомството не пропуснаха да разясняват и промените в изборното законодателство.„ Промяната в позицията ни е обвързвана с чувството, че се отдалечихме от хората, не искахме те да останат с усещане, че променяме изборните правила и ги лишаваме от опцията да вземат участие по-активно - нямаме никаква причина да сме срещу преференциалния избор, нашата оценка е, че той значително ни оказва помощ и задейства в самостоятелното съревнование сред участниците в листите “, приключи финансовият министър.
</div>
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР