Срокът не е най-важното нещо, най-важното е обектът да бъде

...
Срокът не е най-важното нещо, най-важното е обектът да бъде
Коментари Харесай

Нова мантра от Столична община: Срокът не е най-важното нещо

" Срокът не е най-важното нещо, най-важното е обектът да бъде изпълнен качествено. Това сподели зам.-кметът по превоз в Столичната община Дончо Барбалов, който направи инспекция на пл. „ Гарибалди “, съобщи БГНЕС.
" Днес стартират да се отстраняват оградите на площада, с цел да може да се отвори пространството. Хората да видят новата градинска мебел, новото осветяване, водната стена. Но има много работа, както по това място, по този начин и по останалата част от зоната ", сподели Барбалов и добави, че има много забележки по обекта.
" Има неща, които би трябвало да се оправят. На доста места фугите, на някои места има неравни плочки, към стълбовете за осветяване има неща, които не са добре изпипани. Докато не бъде завършено, обектът няма да бъде признат ", съобщи зам.-кметът и акцентира, че площадът не е приключен изцяло и още не е признат.
Той добави, че по кое време ще завърши ремонтът, зависи от строителя и в случай че той не успее да се вмести в периода, ще му бъдат наложени наказания за всеки ден просрочие.
" На този стадий обектът не се бави. Обектът е открит на 7 или 8 май предходната година. До този миг има 86 дни приети от надзора заради климатични условия, от претендирани от строителя над 120 дни. Общият период на контракта е 300 дни. Строителят си знае периода. Надявам се да положат всички старания, тъй като не може да има компромис от позиция на период и качество ", акцентира Барбалов.
Зам.-кметът разгласи още, че настилките са били изследвани в лаборатория и резултатите от него са посочили, че те подхождат на нормите, заложени в контракта.
Строителят работи предпочитано по кръстовищата „ Дякон Игнатий “, „ Шишман “ и „ Любен Каравелов “. Продължава работата и по ул. „ Шести септември “.
Очаква се на 27 март основният проектант на София Здравко Здравков да предложи на комисията по архитектура разновидностите на новите ограничители, които да заменят сегашните по „ Графа “, в които трима души се спънаха и нараниха .
Вижте по какъв начин наподобява в този момент пл. " Гарибалди " в галерията ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР