Срокът на валидност на всички ТЕЛК-решения ще бъде удължен до

...
Срокът на валидност на всички ТЕЛК-решения ще бъде удължен до
Коментари Харесай

Много важна информация за всички с ТЕЛК-решения

Срокът на годност на всички ТЕЛК-решения ще бъде продължен до 30.09.2020 година, оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

По този метод ще се избегне скупчването на доста хора на едно място и ще бъде понижен рискът от заразяване с COVID-19. За задачата жителите ще имат разполагаем в допълнение време, в границите на което да набират нужната им здравна документи за освидетелстване от лечебни заведения, медицински експерти и лаборатории.

Този ангажимент пое министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев на среща с представители на гражданската самодейност „ Системата ни убива “. За задачата Министерството на здравеопазването ще предложи законови промени за удължение валидността на ТЕЛК-решенията.

Решения за ТЕЛК ще се получават по пощата

Според членовете на „ Системата ни убива “ в случай че срокът на решенията не бъде продължен, здравето на доста хора с увреждания и най-много на децата, е застрашено. Расте рискът за хората от дребните обитаеми места, които са принудени да пътуват до огромните градове, с цел да приготвят своята здравна документи за явяване пред съответните ТЕЛК сформира. Нараства заплахата и за онкоболните пациенти, при които за освидетелстване и преосвидетелстване се изисква забележителен размер документи. Това показаха още от гражданската самодейност.

Министър Ананиев напомни, че с последните нормативни промени в региона на здравната експертиза ТЕЛК комисиите могат да вземат решение единствено по документи, без да е неотложно явяването за обзор на място. Изключенията са малко и за тях съществуват ясни правила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР