Срокът на валидност на всички лични карти, който изтича в

...
Срокът на валидност на всички лични карти, който изтича в
Коментари Харесай

Срокът на личните карти, който изтича от 13 март до 31 октомври, се удължава с 6 месеца

Срокът на годност на всички персонални карти, който изтича в интервала от 13 март до 31 октомври тази година, се удължава с шест месеца. Това реши Народното събрание като една от ограниченията за справяне с ковид по време изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание на 13 март.
Според признатите текстове за времето на снадки период персоналната карта е годен идентификационен документ за идентичност, само че единствено на територията на България.

По категорично искане нова персонална карта може да се издаде и преди приключване на снадки шестмесечен период.

Удължава се с шест месеца и срокът на годност на свидетелствата за ръководство на моторни транспортни средства, който ще изтече в интервала на изключителното състояние. За този период свидетелството за ръководство на МПС е годен документ единствено на територията на България. Предвидена и е и опцията при поискване ново удостоверение за ръководство да може да се издаде и преди приключване на шестмесечния период.

За да се избегнат непотребни скупчвания и опашки от жители пред общините и гишетата на дирекция " Български документи за идентичност " за промяна на адрес и отразяването му в персоналните карти, Министерство на вътрешните работи изготви и дава бланка за декларация. Тя ще служи за показване пред контролно-пропускателните пунктове в регионалните градове, които бяха построени по отношение на осъществяването на заповедта на министъра на опазването на здравето, с която се вкарват нови противоепидемични ограничения от 21 март.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР