Срокът на разследването на такава авиокатастрофа е 30 работи дни,

...
Срокът на разследването на такава авиокатастрофа е 30 работи дни,
Коментари Харесай

Първи Версии За Трагичната Катастрофа С Военния Хеликоптер!

Срокът на следствието на такава авиокатастрофа е 30 работи дни, в случай че не се постанова назначението на спомагателни експертизи. " Тук би трябвало да се прави разлика сред следствието, което води Окръжна прокуратура, и следствието, което води отдел " Авиационна сигурност “, сподели Сертов.

По думите му има възможност повода за злополуката да е техническа нередовност и тази версия ще бъде тествана. Но все пак е доста рано, единствено няколко часа след злополуката да се приказва за причина. Командирът на 24 авиобаза в Крумово бригаден военачалник Димитър Иванов разясни, че вертолетът е правил подготовка на избавителни действия, подхождайки над площадка от към 30 метра височина. При това състояние той би трябвало да снижи и да спусне избавител по въже. Това е тренирано доста пъти, а височината е естествена. Според него една такава машина е задоволително комплицирана, с цел да може да се гадае за аргументи на нередовност.

По думите на командира животът на един хеликоптер може да бъде удължаван, само че не безпределно. Има фабрики, които вършат това. През 2016 година този хеликоптер е бил ремонтиран и той е можел да лети още 200 часа, от общо 500. Периодично са били правени прегледи от разнообразни оторизирани органи. Към сегашния миг не престават дейностите по следствието, ръководени от Военно-окръжна прокуратура. Към този час можем да съобщим, че няма данни за човешка неточност. Вероятно се касае за механически проблем, който е зародил по време на занятието, съобщи по Българска национална телевизия представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова. Вероятно е зародил механически проблем и в границите на 3 секунди хеликоптерът е паднал от 20 метра височина ", разясни тя. В този миг продължава огледа на мястото на тежкия случай. Вървят две следствия.

До 30 работни дни би трябвало да завърши следствието по случая. До тогава са спрени полетите в авиобазите в страната. Вертолетът на авиобаза Крумово е паднал на метри от писта. До момента не са подавани сигнали за техническа нередовност. Извършени са общо четири полети, като последният е драматичен. На летището в Пловдив е имало доста хора, които са чакали свои близки от полет от Лондон. По думите им всичко се е случило доста бързо Припомняме, че при рухването на хеликоптера починаха двама души, а един бе ранен.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР