Срокът на разрешението за търсене и проучване на нефт и

...
Срокът на разрешението за търсене и проучване на нефт и
Коментари Харесай

Удължават с 2 години търсенето на нефт и газ в находището Хан Аспарух

Срокът на разрешението за търсене и изследване на петрол и природен газ в повърхност „ Блок 1-21 Хан Аспарух " ще бъде продължен с две години, считано от 15 май 2020 година Това реши Министерският съвет на днешното си съвещание, приемайки настояването от страна на титуляря на разрешението. Възможността за удължение на периода е регламентирана в член 31, алинея 3 от Закона за подземните благосъстояния.
Блокът е ситуиран в изключителната икономическа зона на Република България в надълбоко Черно море. Договорът с Тотал, ОМВ и Репсол, които изследват тази територия, е в действие от месец септември 2012 година През двегодишното удължение на периода ще бъдат осъществени спомагателни геолого-геофизични работи и сеизмични проучвания на обща стойност 3.3 млн. евро.
С признатото през днешния ден решение Министерският съвет позволява на „ Репсол България " Б.В. да трансферира своя дял от 30 на 100 на другите две сдружения - „ Тотал Е&П България ” Б.В. и „ ОМВ Офшор България " ГМБХ. В резултат на прехвърлянето, делът на „ Тотал Е&П България " Б.В. става 57,14%, а делът на „ ОМВ Офшор България " ГМБХ - 42,86%.
Възможността за прекачване на правата и отговорностите по предоставено позволение за търсене и изследване е регламентирана в член 25, алинея 1 от Закона за подземните благосъстояния.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР