Срокът на проекта, осигуряващ ежедневно безплатен топъл обяд на 250

...
Срокът на проекта, осигуряващ ежедневно безплатен топъл обяд на 250
Коментари Харесай

До 30 юни се удължава проектът, осигуряващ безплатен обяд на 250 русенци

Срокът на плана, осигуряващ всекидневно безвъзмезден топъл обяд на 250 русенци, е  продължен до 30 юни.

Храната за нуждаещите се се подготвя в Общинско дружество „ Обществена столова и обществени жилища “ – Русе, а по-късно се доставя до домовете на потребителите при съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

Хората, които се възползват услугата, са:

– без приходи или с ниски приходи под линията на беднотия – хора в усложнение заради влошената икономическа конюнктура в страната, хора, които заради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неподходящо протичане на инфекцията;

– сложени под карантина – без приходи или с ниски приходи под линията на беднотия и нямат близки, които да им окажат подкрепа;

– обект на обществено подкрепяне, за които е открита потребност от спомагателна поддръжка и в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура, са в неспособност да задоволят главните си витални потребности.

Община Русе дава услугата от няколко години, като от 1 март е увеличена цената на единица артикул от 2,70 на 2,90 лева, както и общата стойност на плана.

Желаещите да бъдат включени в описите с консуматори могат да подадат заявки на адрес: гр. Русе, ул. „ Черно море “ №2, стаи 13 и 14, всеки работен ден сред 9 и12:30 ч. и от 13 до 17 часа. Информация може да се получи и на телефони: 082 881 682 и 082 881 769.

Проектът се извършва по процедура BG05FM0P001-5.001 „ 3.1-Топъл обяд в изискванията на пандемия от COVID-19 “, финансирана по Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне 2014-2020 от Фонд за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР