Срокът на действие на лиценза за отворен код (BSL) на

...
Срокът на действие на лиценза за отворен код (BSL) на
Коментари Харесай

Отвореният код на Uniswap v3 и бъдещето на децентрализираните борси

Срокът на деяние на лиценза за отворен код (BSL) на протокола Uniswap v3 изтече, както е доказано в документите му от 1 април.

Първоначално BSL лицензът беше публикуван през 2021 година за интервал от две години, с цел да отбрани правото на създателя да печели от работата си, само че в този момент той е сменен с, с цел да може протоколът да бъде с отворен код.

Това беше доста предстоящо от общността на децентрализираните финанси (DeFi), защото разрешава на разработчиците да основават свои лични децентрализирани тържища (DEX).

За да употребяват кода, разработчиците ще би трябвало да получат, което е съобразено както с разработчиците на програмен продукт с отворен код, по този начин и с комерсиалните разработчици.

Uniswap v3 е известна DEX и най-големият автоматизиран маркет мейкър в DeFi, която дава платформа за продан на токени на основатели, търговци и снабдители на ликвидност.


 


През май 2021 година Uniswap v3 надмина Биткойн по генерирани дневни такси и генерира $4.5 милиона, съгласно Cryptofees.

Неотдавна Uniswap влезе в деяние в блокчейна на смарт контракта на Binance след сполучливо гласоподаване от страна на притежателите на токени. Тази интеграция разреши на Uniswap да се възползва от общността на DeFi разработчиците на веригата на Binance и да разшири обсега си.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР