Срокът между четенията ще бъде намален на 3 дниЗад гласуването

...
Срокът между четенията ще бъде намален на 3 дниЗад гласуването
Коментари Харесай

ГЕРБ внасят утре мажоритарния вот

Срокът сред четенията ще бъде понижен на 3 дни
Зад гласуването за персони бе застанаха 2,5 млн. българи

Промените в Изборния кодекс могат да бъдат признати дефинитивно до 29 април

ГЕРБ внасят на следващия ден промени в Изборния кодекс, които плануват мажоритарен избор в два тура. От партията на Бойко Борисов разясниха пред „ Труд”, че разчитат на поддръжка от „ Има подобен народ”, тъй като това бе един от въпросите на референдума на Слави Трифонов, който бе подсилен от над 2,5 млн. българи. Очаква се и партиите, които към момента не са дали своя принос в изборното законодателство да побързат с плановете си.

Вече бе декларирано на председателски съвет и в пленарна зала, че една от задачите на 45-ото Народно събрание са бързи промени в изборното законодателство. Няма проблем още в сряда правната комисия да гласоподава импортираните промени в Изборния кодекс. Според настоящия сега устав отчетът би трябвало да е подготвен 24 часа преди съвещанието, на което ще се гледа даден план. В петък новите оферти могат да се гласоподават на първо четене в зала.

Между първо и второ четене срокът за внасяне на нови промени е 7 дни, само че този период може да се понижи и на 3 дни, в случай че е належащо. Следователно идващия четвъртък - 29 април промените в Изборния кодекс може да са гласувани дефинитивно. Това обаче надали ще се случи, защото отварянето на изборното законодателство постоянно е като отваряне на кутията на Пандора.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР