Срокът, който хотелиерите поставят, е до следващото заседание на МС,

...
Срокът, който хотелиерите поставят, е до следващото заседание на МС,
Коментари Харесай

Хотелиери от Несебър искат оставката на Ангелкова

Срокът, който хотелиерите слагат, е до идващото съвещание на Министерски съвет, което е на 7 февруари. Причината за недоволството им е утвърдената от Министерството на туризма скица за разполагане на павилиони и атракциони в курортната община.

Нови павилиони трансформират образа на Слънчев бряг


В писмото се показва, че членовете на "Клуб на хотелиера Несебър " изрично се опълчват на одобряването на схемата за разполагане на съвременни павилиони с единна визия и места за атракциони.

Според хотелиерите в курорта ще има:

1) Двадесет групи до 5 обекта до 75 кв.м всеки;

2) Двадесет броя линейно ситуирани обекти до 5 обекта до 75 кв. м всеки;

3) Четири броя Базари;

4) Тридесети седем зони за триколки, колела и други;

5) Два броя атракциони;

6) Три броя линейни пазари – арт до 5 обекта до 75 кв.м в к.к. "Слънчев бряг ".

В отвореното писмо хотелиерите показват противоречие против изявления, че "Слънчев бряг " е "място за на ниска цена алкохолен туризъм ", защото "това не дава отговор на обективната действителност ".

Делът на младежите, посещаващи курорта в интервала 20 юли - 10 август, е едвам 8-12% от общия дял туристи. В проучване на настройките на туристите, посещаващи к.к. "Слънчев бряг “, поръчано от Booking.com, над 67% от интервюираните туристи от пазари като Англия, Русия и Германия декларират, че възприемат курорта, като място за фамилна почивка, и че биха го посетили още веднъж с децата си, се споделя в писмото.

Хотелиерите припомнят, че Ангелкова е "назначена за министър на туризма, а не за министър на търговията на дребно в павилиончета " и я поучават да се преценява с мнението на сектора. Според предприемачите от Несебър, тя не е съумяла за интервала, в който ръководи, да вдигне туристическия имидж на страната. Хотелиерите упорстват:

- Да се демонтират всички краткотрайно преместваеми обекти от алеите, тротоарите и плажната линия в к.к. "Слънчев бряг ", които от дълги години нарушават неговата цялостна визия и равнището на курортния комплекс.

- Да се прекратят неуредиците с инфраструктурата в курортния комплекс, които произтичат от това, че собствеността й е държавна, и незабавно би трябвало да бъде трансферирана за безплатно ръководство на община Несебър по образеца на община Бургас, която ръководи държавна благосъстоятелност – остров "Света Анастасия ", мостика и историческото ядро на Морската градина.

С това деяние ще се реализира осъвременяване на цялостната инфраструктура на к.к. "Слънчев бряг ", която изостава с близо 30 години от хотелиерството - планиране и създаване на канализация за събиране на дъждовните води, алеи, улици, тротоари, зелени площи, осветяване, сметосъбиране и сметоизвозване, машинно метене и миене на комплекса.

В писмото си хотелиерите от Несебър напомнят, че те са адресирали същите проблеми до Ангелкова и вицепремиера Симеонов още предишното лято. Те показват отвращение, че тя приписва растежа на туристите в България на своите старания, а "за всички е ясно, че растежът е разследване на интернационалната конюнктура ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР