Срокът е удължен от 20 на 30 дни за забавянето

...
Срокът е удължен от 20 на 30 дни за забавянето
Коментари Харесай

Петкова: Никой потребител не трябва да смята, че ще получи 41% от сметките за парното

Срокът е продължен от 20 на 30 дни за забавянето за заплащане на сметката за ел. сила. Няма ликвиден проблем в бранша, тъй като 70% от клиентите си заплащат в точния момент тока. 8% от потребителите не са си платили тока към този миг, само че и на тях не им е спрян тока. Това съобщи в ефира на Нова телевизия енергийният министър Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по.

Що се отнася до това да се освободят потребителите от такса за наново включването в ел. мрежата, тя съобщи, че няма такива пълномощия.

"Благодаря на българите, които си заплащат тока в точния момент, тъй като по този начин отстраняваме риска от натрупването на няколко сметки ", добави Петкова.

Удължават периода за заплащане на сметките на ток. Той към този момент става 30 дни

ДКВЕР е този орган, който ще реши дали да удовлетвори или не настояването за повишаването на тока и с какъв брой ще бъде това.

Регулаторът е самостоятелен. Той работи по специфични правила и условия, съобразени с условията на европейските регулатори, изясни още министърът на енергетиката.

Тя бе безапелационна, че подхванатите ограничения дават своите резултати.

Що се отнася до парното и по-високите сметки за топлинна сила през март, тя съобщи, че до март 2020 работят старите цени. " В момента ДКЕВР прави преизчисление на цените и всеки един потребите ще получи разликата. Никой консуматор не би трябвало да счита, че ще получи 41%.

Ползвана е остарялата цена, тъй като не са имали новата, с която да работят топлинните счетоводители ", изясни още тя.

"Абсолютна операция е да се твърди, че няма да се върне нищо. Приет е специфичен закон за възобновяване на средствата. Това е най-голямата гаранция за реализацията му ", добави тя. По думите ѝ извънредно значимо е да се запази човешкият живот, топлинните счетоводители са в подготвеност да посетят адресите. "Но е належащо време, където уредите изискват физическо посещаване, а където уредите разрешават отдалечено - то те ще ги засекат ", добави министърът на енергетиката.

"Максимално бързо ще се възстановят сумите на потребителите. Хората ще ги получат с изравнителните си сметки ", съобщи Петкова.

КЕВР желае парното да поевтинее приблизително с 2,34% от 1 май

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР