Срокът е до 15 октомвриАгенцията за социално подпомагане (АСП) напомня

...
Срокът е до 15 октомвриАгенцията за социално подпомагане (АСП) напомня
Коментари Харесай

Още 10 дни приемат заявления за еднократни помощи за ученици

Срокът е до 15 октомври

Агенцията за обществено подкрепяне (АСП) припомня на родителите на възпитаници, записани в първи, втори, трети, четвърти и осми клас, че наближава крайният период за подаване на заявките за еднократните помощи за възпитаници – 15 октомври. От тази образователна година помощта се дава на всички възпитаници от посочените класове, без значение дали са записани в държавно, общинско или частно учебно заведение. Те би трябвало да живеят непрекъснато в страната.

Помощта се дава без подоходен аршин на родители и осиновители, на приемни семейства/семейства на близки и родственици, на децата, настанени за развъждане отвън фамилията, както и на настойници/попечители, които отглеждат детето, оповестиха от АСП. 

Документи се подават в дирекциите „ Социално подкрепяне “ (ДСП) по сегашен адрес: персонално, посредством лицензиран пощенски оператор, по електронен път с дипломиран електронен автограф или по електронен път посредством електронна административна услуга, според Закона за електронното ръководство. 

Заявленията са оповестени на формалния уебсайт на АСП, раздел „ Социално подкрепяне “, подраздел „ Семейни помощи “, Рубрика „ Документи “ на . 

Размерът на поддръжката е 300 лв. и се изплаща на два пъти. Половината от средствата се получават след отпущането на помощта, а остатъкът - при започване на втория образователен период, в случай че детето продължава да посещава учебно заведение и не е позволило пет и повече неизвинени отсъствия. След започването на образователните занятия към този момент не се изисква уверение за ученика – АСП получава данните по длъжностен път.

Близо 226 000 фамилии на деца, записани в първи, втори, трети, четвърти и осми клас, към този момент получиха право на еднократната помощ. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР